Foto: AP/Scanpix/LETA

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandas Denveras "Nuggets" centra pozīcijas spēlētājs Nikola Jokičs otro sezonu pēc kārtas izpelnījies līgas vērtīgākā spēlētāja (MVP) apbalvojumu, ziņo medijs ESPN un citi ASV portāli.

Žurnālistu balsojumā uzvarējušais Jokičs formāli tiks apsveikts šīs nedēļas laikā, ziņo medija ESPN žurnālists Eidriens Vodžnarovskis. Citi mediji piebilst, ka arī serbs pirmdien uzzinājis par nopelnīto apbalvojumu.

Jokičs šosezon vidēji spēlē sakrāja 27,1 punktus un 13,8 atlēkušās bumbas, uzlabojot savus personīgos rekordus šajās statistikas ailītēs. 27 gadus vecais sportists caurmērā mačā arī atzīmējās ar 7,9 rezultatīvām piespēlēm. Turklāt viņš kļuva par pirmo spēlētāju NBA vēsturē, kurš sezonas laikā kopā savācis 2000 punktus, 1000 bumbas zem groziem un 500 rezultatīvas piespēles.

Viņa pārstāvētā "Nuggets" vienība no NBA izslēgšanas spēlēm izstājās pirmajā kārtā, kurā atzina Goldensteitas "Warriors" pārākumu. Denveras klubs visu sezonu aizvadīja neoptimālā sastāvā. Otra komandas zvaigzne Džamals Marejs to pilnībā izlaida ceļgala krustenisko saišu plīsuma dēļ, bet Maikls Porters juniors muguras savainojuma dēļ piedalījās tikai deviņos mačos. Tas gan neliedza "Nuggets" vienībai regulārajā sezonā ieņemt augsto piekto vietu Rietumu konferencē.

Jokičs tādējādi kļuvis par 15. spēlētāju, kurš NBA karjeras laikā ticis pie vismaz diviem MVP apbalvojumiem. Serbs arī atkārtojis Milvoku "Bucks" līdera Jaņņa Adetokunbo sasniegumu izcīnīt divus MVP apbalvojumus pēc kārtas. Jokičs un Adetokunbo ir vienīgie Eiropas basketbolisti, kuri to paveikuši. Vēl par līgas MVP nosaukts Dirks Novickis, kurš pie šāda goda tika vienu reizi.

Ziņots, ka tieši Adetokunbo un Filadelfijas "76ers" centra pozīcijas basketbolists Džoels Embīds kopā ar Jokiču tika nosaukti kā finālisti balsojumā par šī gada MVP.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!