Foto: AP/Scanpix/LETA

Frenks Vogels tiks atbrīvots no Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandas Losandželosas "Lakers" galvenā trenera amata, vēsta ESPN.

"Lakers" svētdien sezonas pēdējā spēlē ar rezultātu 146:141 papildlaikā pārspēja Denveras "Nuggets" vienību, bet uzvara bija vājš mierinājums, jo Losandželosas vienība jau iepriekš bija zaudējusi cerības uz spēlēšanu izslēgšanas turnīrā. "Lakers" komanda ar 33 uzvarām 82 mačos ieņēma 11. vietu Rietumu konferencē.

Losandželosas klubs ar Vogelu 2019. gadā noslēdza līgumu uz trīs gadiem un starpsezonā tika panākta vienošanās par līguma pagarināšanu uz vēl vienu sezonu. Pēc sezonas pēdējā mača Vogels atklāja, ka viņš neko nezina par savu nākotni komandā.

Zvaigžņotā "Lakers" komanda savus spilgtākos līderus Lebronu Džeimsu, Entoniju Deivisu un Raselu Vetsbruku kopā izmantoja tikai 21 no 82 spēlēm. Džeimss un Deiviss izlaida daudz spēļu savainojumu dēļ, bet Vestbruks neiejutās savā jaunajā komandā.

"Lakers" aizvadītajā regulārajā čempionātā bija starp desmit vājākajām komandām uzbrukuma un aizsardzības efektivitātes reitingā.

Pirms diviem gadiem Vogels Orlando "burbulī" aizveda "Lakers" komandu līdz NBA čempionu titulam, bet pērn Losandželosas vienība apstājās izslēgšanas turnīra pirmajā kārtā.

Pirms ierašanās Losandželosā Vogels divus gadus bija pie stūres Orlando "Magic" komandai, bet vēl pirms tam piecas sezonas vadīja Indiānas "Pacers". 2013. un 2014. gadā Vogela vadībā "Pacers" sasniedza Austrumu konferences finālu.

Pirms tam viņš strādāja par galvenā trenera asistentu "Pacers", Filadelfijas "76ers" un Bostonas "Celtics" komandās. Vogels savulaik strādāja arī "Lakers" organizācijā, pildot skauta pienākumus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!