Foto: AFP/Scanpix/LETA

Funkcionārs un bijušais Lietuvas izlases basketbolists Artūrs Karnišovs pieņemts darbā Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) klubā Čikāgas "Bulls", kurā viņš kā basketbola operāciju viceprezidents varēs pārbūvēt visu organizāciju, ziņo medijs ESPN.

Jau ziņots, ka amatam tika izskatītas kandidatūras no citiem NBA klubiem – Jūtas "Jazz", Miami "Heat" un Toronto "Raptors", taču par reālāko kandidātu tika uzskatīts nu jau Denveras "Nuggets" vienības bijušais ģenerālmenedžeris Karnišovs.

Mediji vēstīja, ka kluba prezidents Maikls Reinsdorfs savā komandā vēlas cilvēku, kurš spēj skaitļus pārnest basketbolā. Tāpat "Bulls" esot nepieciešama publiska persona ar labu reputāciju.

Abas puses trešdien panākušas vienošanos par vairāku gadu ilgām līgumsaistībām. Komandas vadība vairākus kandidātus bija uzaicinājusi uz otro darbu interviju, pēc kurām amatu nopelnīja tieši Karnišovs.

48 gadus vecais funkcionārs aizstās bijušo "Bulls" basketbolistu Džonu Paksonu, kurš amatā strādājis kopš 2003. gada. Karnišovam uzticēta pilnīga organizācijas pārveidošana. Lietuvietis būs atbildīgs par jauna ģenerālmenedžera pieņemšanu darbā, kā arī meklēs kandidātus basketbola operāciju un skautu pozīcijām.

Karnišovs spēlētāja karjeras laikā 1992. un 1996. gadā ar Lietuvas izlasi izcīnīja olimpisko spēļu bronzas medaļas, kā arī 1996. gadā Starptautiskās basketbola federācijas (FIBA) vērtējumā tika atzīts par Eiropas labāko basketbolistu.

Lietuvietis kā funkcionārs strādājis NBA vadībā, Hjūstonas "Rockets" organizācijā, bet no 2013. gada pārstāvēja "Nuggets" klubu.

Savukārt "Bulls" komanda pēdējo četru sezonu laikā izslēgšanas spēlēs iekļuvusi tikai vienu reizi. Pagaidām nepabeigtajā 2019./2020. gada sezonā Čikāgas vienība izcīnījusi 22 uzvaras 65 mačos, ieņemot 11. vietu Austrumu konferencē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!