Foto: AP/Scanpix/LETA

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) klubs Dalasas "Mavericks" ar Bruklinas "Nets" vienību apspriedis maiņas darījumu, kurā būtu iesaistīts Kristaps Porziņģis, ziņo medija SNY žurnālists Ians Beglijs.

Dalasas "Mavericks" kluba vadība bijusi viena no tām, kas uzrunājusi Bruklinas komandu par iespēju iegūt nevakcinēto saspēles vadītāju Kairiju Ērvingu, apstiprinājuši medija SNY avoti.

Šajās potenciālās maiņas sarunās izskanējis arī Kristapa Porziņģa vārds, uzsver SNY. Šobrīd gan nav zināms, vai Dalasas un Bruklinas klubu pārstāvju diskusijas tika līdz pietiekami nopietnai sarunu fāzei.

Saspēles vadītājs Kairijs Ērvings šosezon nav palīdzējis Bruklinas "Nets" komandai, kas pirms sezonas izlēma, ka basketbolists nebūs daļa no komandas līdz viņš izpildīs Ņujorkas vakcinēšanās noteikumus. NBA vadība nepieprasa spēlētājiem obligātu prasību vakcinēties, bet tas nepieciešams Sanfrancisko un Ņujorkas pilsētās (tātad "Warriors", "Nets" un "Knicks" basketbolistiem). Nevakcinēti spēlētāji nevar arī viesoties izbraukumā pie Toronto "Raptors" komandas.

Medijs "The Athletic" pirmdien ziņoja, ka "Nets" organizācija atjaunojusi optimismu par basketbolista atgriešanos ierindā šīs sezonas laikā. Tomēr nav zināms, vai to ietekmējusi Ērvinga gatavība vakcinēties vai Bruklinas kluba piekāpšanās, pieļaujot basketbolista došanos laukumā izbraukuma spēlēs.

Vēl pirmdien "The Athletic" rakstīja, ka vairākas NBA komandas izteikušas piedāvājumus par Ērvingu, bet Bruklinas kluba vadība nav iesaistījusies sarunās.

Kristaps Porziņģis šosezon laukumā devies 20 spēlēs, kurās vidēji atzīmējies ar 19,5 punktiem un 7,9 atlēkušajām bumbām. Lai gan liepājnieka sniegums statistiski neatšķiras no pagājušās sezonas, vairāki Ziemeļamerikas žurnālisti uzsvēruši, ka latvietis uzlabojis sniegumu. Basketbolists arīdzan biežāk ticis pie iespējām spēlēt ar bumbu savās rokās.

Porziņģi ar Dalasas komandu vieno līgumsaistības uz vēl trim sezonām, kuru laikā basketbolists nopelnītu vairāk nekā 101 miljonu ASV dolāru pirms nodokļu nomaksas. Pirms 2023./2024. gada sezonas Porziņģim gan ir tiesības kļūt par brīvo aģentu.

Preses konferencē pēc "Mavericks" un "Clippers" vienību pēdējās NBA "play-off" spēles pagājušajā sezonā Dalasas kluba pārstāvji saņēma vairākus jautājumus par Porziņģa nākotni komandā. Presē diskusijas par šo jautājumu turpinājās viscaur vasarai, bet tās pieklusušas kopš 2021./2022. gada sezonas sākuma.

Medijs MVP martā jau ieskicēja situāciju, kuras dēļ basketbolists esošā līguma beigas diez vai sagaidīs Dalasas klubā, kā arī izpētīja trūkumus viņa sadarbībai laukumā ar komandas līderi Luku Dončiču.

"Mavericks" komandu šajā sezonā trenē Džeisons Kids, kurš vasarā amatā nomainīja vienības ilggadējo galveno treneri Riku Kārlailu, bet ģenerālmenedžera amatā stājies funkcionārs Niko Herisons, kuram nav iepriekšēja pieredze šajā arodā. Klubs pēc abpusējas vienošanās pārtrauca sadarbību ar iepriekšējo ģenerālmenedžeri Doniju Nelsonu, kurš Dalasā nostrādāja 24 gadus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!