Foto: AP/Scanpix/LETA

Lai gan Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) noteikumi neparedz konkrētu rīcību gadījumos, kad pret vienu no maiņā iesaistītajiem spēlētājiem policija veic izmeklēšanu, Latvijas izlases basketbolists Kristaps Porziņģis visticamāk netiktu aizmainīts uz Dalasas "Mavericks" komandu, ja pret viņu veiktā apsūdzība varētu noslēgties ar spēcīgu lietu tiesas priekšā, ziņo medijs "New York Times".

Jau vēstīts, ka Porziņģis pēc liktenīgās pagājušā gada 7. februāra Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēles pret Milvoki "Bucks", kurā vēl tā brīža Ņujorkas "Knicks" spēlētājs guva smagu ceļgala savainojumu, uz savu dzīvokli Manhetenā uzaicinājis savu kaimiņieni un viņu izvarojis. Šādas liecības Ņujorkas policijai sniegusi pati sieviete, bet varasiestādes ir uzsākušas izmeklēšanu.

"Mēs 2018. gada 20. decembrī tiesībsargājošajām iestādēm paziņojām par apsūdzētājas pārspīlētajām prasībām. Tāpat pirms vairākiem mēnešiem mēs par uzsākto izmeklēšanu informējām NBA," teica Porziņģa advokāts Rolands Riopells, atturoties no jebkādiem komentāriem.

Lietas kursā par šo lietu bijis arī Porziņģa pašreizējais klubs Dalasas "Mavericks" - "Knicks" vadība par to informējusi 31. janvārī, kad latvietis tika aizmainīts, vēsta ietekmīgais ESPN žurnālists Eidrians Vodžnarovskis.

Situācijai tuvu esošs cilvēks, kuram atklāts starp "Mavericks" un "Knicks" pārrunātais, un kurš publiski par to nedrīkst izteikties, "New York Times" rakstam izteicis pārliecību, ka NBA maiņai neļautu notikt, ja lieta pret Porziņģi šķistu pārliecinoša.

Līgas vienošanās ar NBA Spēlētāju asociāciju (NBPA) paredz, ka spēlētāji var tikt sodīti par seksuāliem uzbrukumiem, ja līga saskata tam pamatojumu, uzsver "New York Times" žurnālisti Marks Steins un Kevins Dreipers. Viņuprāt, līga pagaidām šajā ziņā ieņēmusi nogaidošu nostāju.

Detroitas "Pistons" basketbolistu Viliju Rīdu līga 2016./17. gada sezonas laikā sodīja ar sešu spēļu diskvalifikāciju par vardarbību ģimenē. Savukārt šobrīd Madrides "Real" spēlējošais Džefrijs Teilors 2014./15. gada sezonā par tādu pašu pārkāpumu izpelnījās 24 spēļu garu sodu.

Riopells medijam ESPN jau ziņojis, ka Ņujorkas apgabaltiesa pārliecināsies par “Kristapa Porziņģa lietas” bezjēdzību pēc attiecīgo dokumentu izskatīšanas.

Citu viedokli izteicis Bobijs Markss, bijušais Bruklinas "Nets" ģenerālmenedžera asistents, kurš šobrīd pievērsies karjerai žurnālistikā un strādā medijā ESPN.

Markss podkāstā "The Hoop Collective" uzsvēra, ka šajā gadījumā Ņujorkas klubs "Mavericks" vienībai par Porziņģa skandāla izmeklēšanu paziņojis, jo basketbolista pārstāvji jau bija iepriekš informējuši gan NBA, gan "Knicks" organizāciju par notiekošo.

"Līgas noteikumu manuālī teikts, ka potenciāla darījuma gadījumā vienīgā informācija, kas klubam jāatklāj, saistīta ar spēlētāju veselību. Aptaujāju divu klubu vadības šajā saistībā un abas atbildēja, ka tās otrai komandai šādu informāciju nepaziņotu. Šī situācija noteikti saucama par neskaidru, bet noteikumos par to nekas nav rakstīts," skaidroja Markss.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!