Foto: AFP/Scanpix/LETA

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Bruklinas "Nets" pārstāvji kļuvuši optimistiskāki par iespēju, ka komandai šosezon varētu laukumā palīdzēt zvaigzne Kairijs Ērvings, kuram to līdz šim liegusi nevakcinēšanās pret Covid-19, ziņo medijs "The Athletic".

Saspēles vadītājs Kairijs Ērvings šosezon nav palīdzējis Bruklinas "Nets" komandai, kas pirms sezonas izlēma, ka basketbolists nebūs daļa no komandas līdz viņš izpildīs Ņujorkas vakcinēšanās noteikumus. NBA vadība nepieprasa spēlētājiem obligātu prasību vakcinēties, bet tas nepieciešams Sanfrancisko un Ņujorkas pilsētās.

Kopš sezonas sākuma bijusi neziņa par Ērvinga nākotni. Taču medijam "The Athletic" avoti ziņo, ka "Nets" organizācija atjaunojusi optimismu par basketbolista atgriešanos ierindā šīs sezonas laikā.

Nav gan zināms, vai 29 gadus vecais sportists laukumā atgrieztos, pateicoties vakcinācijai vai tāpēc, ka Bruklinas klubs būtu gatavs pieļaut viņa dalību vien spēlēs izbraukumā. "Nets" komandas basketbolisti un treneri vēlas, lai Ērvings komandai pievienojas, cik drīz vien iespējams, raksta medijs.

Pēdējo nedēļu laikā Ērvings un viņa tuvais draugs Kevins Durants vairākkārt runājuši par basketbolista vietu komandā, analizējuši komandas spēles, kā arī apsprieduši dzīvi kā tādu, medijam min avoti.

Medijs "The Athletic" arīdzan uzsver, ka Ērvinga iespējas doties laukumā līdz šim plaši tika apšaubītas. Ņujorkas mēra vēlēšanu uzvarētāja Ērika Adamsa pārstāvji portālam uzsvēruši, ka pilsētas vadība negrasās mainīt Covid-19 noteikumus. Šobrīd cilvēkiem nepieciešama vismaz viena vakcīnas deva, lai apmeklētu vietas kā "Nets" mājas arēnu "Barclays Center".

Savukārt 27. decembrī visiem privātā sektora pārstāvjiem jau būs nepieciešamas divas "Pfizer" vai "Moderna" vakcīnu devas vai viena "Johnson & Johnson" deva.

Ja situācija ap Ērvingu netiek atrisināta līdz 10. februārī gaidāmajam maiņu liegumam, "Nets" komanda varētu būt spiesta pieņemt lēmumu attiecībā uz saņemtajiem piedāvājumiem par Ērvingu no citām vienībām. Tos klubam izteikušas vairākas NBA komandas, bet Bruklinas kluba vadība nav iesaistījusies sarunās, uzsver "The Athletic".

Bruklinas "Nets" vienība ar 19 uzvarām 27 spēlēs ieņem pirmo vietu Austrumu konferencē. Komanda ar tās zvaigžņoto trio (Kevins Durants, Džeimss Hārdens, Kairijs Ērvings) pirms sezonas un informācijas par Ērvinga lēmumu, iespējams, bija saucami par līgas galvenajiem favorītiem.

Pagājušajā sezonā "Nets" bez savainotajiem Hārdena un Ērvinga konferences finālā piekāpās topošajiem čempioniem Milvoku "Bucks" vienībai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!