Foto: AP/Scanpix/LETA

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) vienības Dalasas "Mavericks" basketbolists Kristaps Porziņģis jūnija otrajā vai trešajā nedēļā atgriezīsies Dalasā, lai sāktu gatavošanos NBA sezonas turpinājumam, vēstī portāls "dallasnews.com".

Jau ziņots, ka NBA vadība izstrādājusi iespējamu sezonas atsākšanas plānu, par kuru ceturtdien balsos līgas valde. Tas paredz, ka sezonas noslēgumā piedalīsies 22 komandas – starp kurām ir visas Latvijas basketbolistu pārstāvētās vienības – un tā atsāksies 31. jūlijā.

"Mavericks" komanda plāno savu treniņnometni uzsākt 30. jūnijā, tāpēc komandas zvaigznes Kristaps Porziņģis un Luka Dončičs no Eiropas varētu atgriezties ne ātrāk kā jūnija otrajā vai trešajā nedēļā, uzsver žurnālists Breds Taunsends. Iepriekš medijos minēts, ka basketbolistiem, kuri ielidos ASV no citiem kontinentiem, būs jāizcieš divu nedēļu ilgs karantīnas posms.

Porziņģa ievietotais materiāls sociālajā vietnē "Instagram" liecina, ka vēl trešdien basketbolists bija Latvijā. Neoficiāla portāla "Delfi" rīcībā esoša informācija liecina, ka basketbolists apsvēra trešdien pievienoties Latvijas vīriešu izlases treniņam, tomēr tas norisinājās bez liepājnieka līdzdalības.

Savukārt Dončičs dīkstāves laikā sadziedējis kreisās rokas īkšķa un labās potītes savainojumus, kuri tika gūti pirms spēļu pārtraukšanas, komandas īpašnieks Marks Kjūbens atzina intervijā radiokompānijai "SiriusXM". Savainojumi gan liegs gaidāmajās spēlēs piedalīties Džeilenam Bransonam, kurš veicis cirkšņa operāciju, kā arī Dvaitam Pauelam, kuram plīsa labās kājas Ahilleja cīpsla.

"Mavericks" vienība ar 40 uzvarām 67 spēlēs ieņem septīto vietu Rietumu konferencē, bet atlikušajās astoņās regulārās sezonas spēlēs tai praktiski nav iespējams atkāpties pozīciju zemāk, tādējādi klubam pirmo reizi kopš 2016. gada kvalificējoties izslēgšanas mačiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!