Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Lietuvas izlases basketbolists Domants Sabonis maiņas darījumā, kurā iesaistīti pieci basketbolisti, nonācis Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandā Sakramento "Kings", ziņo medija ESPN žurnālists Eidriens Vodžnarovskis.

"Pacers" komanda maiņas darījumā ieguvusi perspektīvo 21 gadu veco aizsargu Tairīsu Halibertonu, "snaiperi" Badiju Hīldu un centra pozīcijas spēlētāju Tristanu Tompsonu.

Savukārt Sakramento vienība tikusi pie Saboņa, trešā numura pozīcijas spēlētāja Džeremija Lamba un 2027. gada "Pacers" otrās kārtas drafta izvēles.

"Pacers" komandas vēlme aizmainīt "garajā galā" spēlējošos Domantu Saboni vai Mailzu Tērneru pret drafta izvēli vai kādu gados jaunu spēlētāju, kurš varētu palīdzēt nākotnē, bija plaši izskanējusi informācija Ziemeļamerikas presē.

Sabonis ir divkārtējs NBA Visu zvaigžņu spēles dalībnieks, bet viņš jau piecas sezonas spēlējis vienā komandā ar Tērneru. Par abu basketbolistu piemērotāko pozīciju tiek uzskatīta centra pozīcija, taču jau trīs sezonas Sabonis un Tērners kopā spēlē pamatpiecniekā.

Savukārt Indiānas klubā nonākušais Halibertons savā otrajā sezonā NBA vidēji spēlē guvis 14,3 punktus un atdevis 7,4 rezultatīvas piespēles. 29 gadus vecais Hīlds savā NBA karjeras laikā tālmetienus izpildījis ar 40% precizitāti, šogad vidēji mačā gūstot 14,4 punktus.

Sakramento komanda ar 20 uzvarām 55 spēlēs ieņem 13. vietu Rietumu konferencē. Tā izslēgšanas spēlēs nav piedalījusies kopš 2005./2006. gada sezonas.

Indiānas vienība ar 19 panākumiem 55 spēlēs ir 13. vietā Austrumos. "Pacers" komandai gan pēdējo nedēļu laikā savainojumu dēļ nav palīdzējuši vairāki līderi. Nonākšana Covid-19 protokolā piespiedusi arī Sabonim izlaist septiņas no pēdējiem desmit mačiem.

NBA maiņu darījumu liegums stājas spēkā 10. februārī.

Medijs "NBC Sports" iepriekš ziņojis, ka Dāvis Bertāns ir viens no diviem Vašingtonas "Wizards" basketbolistiem, kuram ir lielākā iespēja tikt aizmainītam pirms maiņu darījumu lieguma.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!