Foto: AP/Scanpix/LETA

Latvijas basketbolista Kristapa Porziņģa pārstāvētā Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komanda Vašingtonas "Wizards", visticamāk, vienosies ar komandas zvaigzni Bredliju Bīlu par jauna līguma noslēgšanu, ziņo medijs ESPN.

Jau iepriekš ziņots, ka Bredlijs Bīls sociālajā vietnē "Twitter" atbildēja daudznozīmīgi uz izskanējušo informāciju par viņa gaidāmo atteikšanos no sava līguma pēdējā gada.

Medija ESPN žurnālists Adrians Vodžnarovskis gan arīdzan ziņo, ka Bīls, visticamāk, izmantos līgumā paredzēto spēlētāja opciju atteikties no 2022./2023. gada sezonā paredzētajiem 36,4 miljoniem ASV dolāru pirms nodokļu nomaksas.

Vodžnarovskis izsakās, ka "ļoti ticama" notikumu attīstība būtu Bīla vienošanās ar "Wizards" klubu par jaunu maksimālo līgumu. Tas ļautu aizsargam nākamsezon jau pelnīt 42,7 miljonus ASV dolāru, noslēdzot līgumu uz pieciem gadiem par 248 miljoniem dolāru pirms nodokļiem. ASV basketbolists jau labu laiku darījis zināmu, ka viņš tiecas tieši pēc šāda līguma, atzīst žurnālists.

Vašingtonas vienība, plānojot noslēgt šādu līgumu, paralēli arī meklē pieredzējušu saspēles vadītāju, ar kuru papildināt komandas sastāvu, ziņo Vodžnarovskis.

Trīskārtējais Visu zvaigžņu spēles dalībnieks, kurš 28. jūnijā varēs svinēt savu 29. dzimšanas dienu, visu savu desmit sezonu ilgo karjeru pavadījis Vašingtonas vienībā. Bīls vidēji spēlē karjeras laikā atzīmējies ar 22,1 punktiem un 4,2 rezultatīvām piespēlēm.

Vašingtonas komandas zvaigzne aizvadītajā sezonā rokas traumas dēļ izlaida noslēdzošās 33 regulārā čempionāta spēles, bet 40 mačos vidēji iemeta 23,2 punktus un veica 6,6 rezultatīvas piespēles. Gadu laikā viņa vārds vairākkārt figurējis baumās par potenciālajiem maiņu darījumiem, taču basketbolists tik un tā palicis Vašingtonā.

Ja Bīls parakstīs ilgtermiņa līgumu ar "Wizards", viņš varēs spēlēt kopā ar Porziņģi, kurš Vašingtonā ieradās brīdī, kad aizsargs jau bija guvis traumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!