Foto: DELFI.ee

Latvijas basketbola izlases centra spēlētājs Mārtiņš Meiers ceturtdien guva 14 punktus VTB Vienotās līgas mačā, taču neglāba Krasnojarskas "Jeņisej" komandu no zaudējuma.

"Jeņisej", aizvadot pirmo oficiālo maču pēc mēneša pārtraukuma, viesos ar rezultātu 88:97 (25:29, 20:22, 14:24, 29:22) piekāpās Igaunijas vadošajai komandai Tallinas "Kalev"/"Cramo".

"Jeņisej" komanda pirmajā ceturksnī iekrāja piecu punktu pārsvaru, bet līdz ceturtdaļas beigām jau bija zaudējusi vadību, turpmāko cīņas gaitu atrodoties iedzinējos.

Meiers šajā spēlē laukumā bija 26 minūtes un 11 sekundes, kuru laikā realizēja piecus no septiņiem divpunktu metieniem un četrus no sešiem soda metieniem.

Tāpat jūrmalnieks izcīnīja piecas atlēkušās bumbas, veica divas rezultatīvas piespēles, pārtvēra vienu bumbu, bloķēja vienu metienu, pieļāva divas kļūdas, trīs reizes pārkāpa noteikumus un izprovocēja trīs piezīmes. Viņš šajā mačā tika pie 17 efektivitātes koeficienta punktiem, kas bija otrs labākais rādītājs komandā.

"Jeņisej" rindās rezultatīvākais ar 18 punktiem bija amerikānis Marks Laionss, kamēr 15 punktus iemeta Deniss Zaharovs.

Tallinas komandas uzvaru ar 29 punktiem un desmit atlēkušajām bumbām kaldināja Melnkalnes basketbolists Bojans Subotičs.

Vienotajā līgā līdere ar 14 uzvarām 15 mačos ir Kazaņas "Unics" komanda, kurā sezonu iesāka Meiers, bet otrā ar 16 panākumiem 17 spēlēs ir Maskavas CSKA, kamēr Krasnodaras "Lokomotiv-Kubaņ" un Sanktpēterburgas "Zeņit" ir pa 12 uzvarām 16 mačos.

Savukārt Andreja Gražuļa pārstāvētā un Nikolaja Mazura trenētā Permas "Parma" izcīnījusi piecas uzvaras 15 mačos, kas tai dod astoto pozīciju.

Latvijas čempione "VEF Rīga" ar piecām uzvarām 17 mačos ieņem desmito vietu, kamēr "Jeņisej" ar trim uzvarām 15 cīņās ir pēdējā starp 13 komandām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!