Foto: Imago Sport/Scanpix/LETA

Latvijas basketbolists Mārtiņš Meiers trešdien guva 14 punktus, palīdzot viņa un Zigmāra Raimo pārstāvētajai Tallinas "Kalev"/"Cramo" vienībai iekļūt FIBA Eiropas kausa kvalifikācijas izšķirošajā kārtā.

Tallinas komanda kvalifikācijas otrajā kārtā jeb pusfinālā ar rezultātu 98:61 (19:16, 30:23, 24:11, 25:11) pārspēja Kosovas "Prishtina".

Meiers laukumā bija precīzi 16 minūtes, kuru laikā guva 14 punktus, realizējot sešus no astoņiem divu punktu metieniem un divus no trīs soda metieniem. Viņš arī izcīnīja astoņas atlēkušās bumbas, vienu reizi rezultatīvi piespēlēja, tika pie vienas personīgās piezīmes, pieļāva divas kļūdas, sakrāja +/- rādītāju +20 un noslēdza spēli ar efektivitātes koeficientu 18.

Tikmēr Raimo laukumā devās pamatsastāvā, bet kopā nospēlēja 11 minūtes un 46 sekundes. Viņš izcēlās ar diviem punktiem, četrām atlēkušajām bumbām, vienu personīgo piezīmi, vienu kļūdu un +/- rādītāju -8, sakrājot efektivitātes koeficientu viens.

Uzvarētāju rindās 24 punktus guva Kristjans Kitsings, kamēr pretinieku komandā 14 punktus sakrāja Deriks Vilsons un Jans Palokajs.

Izšķirošajā kārtā "Kalev"/"Cramo" spēkosies ar rumāņu klubu Krajovas SCMU.

Jau ziņots, ka pirmās kārtas spēlē Tallinas vienība ar rezultātu 93:73 uzvarēja Horvātijas vienību "Cedevita Junior".

FIBA Eiropas kauss ir rangā ceturtais turnīrs Vecajā kontinentā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!