Latvijas basketbolists Mārtiņš Meiers trešdien Vroclavā ar vienu gūtu punktu un četrām atlēkušajām bumbām palīdzēja Vroclavas "Šlask" svinēt uzvaru ULEB Eirokausa spēlē.

"Šlask" savā laukumā ar 77:68 (23:20, 17:20, 14:9, 23:19) pieveica Trento "Dolomiti Energia".

Meiers spēlēja desmit minūtes un 23 sekundes, šajā laikā grozā netrāpot vienīgo divpunktu metienu, bet realizējot vienu no diviem soda metieniem. Bez četrām atlēkušajām bumbām viņa kontā arī viena personiskā piezīme, trīs izprovocēti pārkāpumi pretiniekiem un efektivitātes koeficients pieci.

Polijas komandā 25 punktus guva Aleksanders Dzeva, bet 21 punkts un astoņas rezultatīvas piespēles Trevisa Traisa kontā.

Pretiniekiem 20 punktus un septiņas atlēkušās bumbas sakrāja Džordans Kerolains.

Citā spēlē Badalonas "Joventut" bez Kriša Helmaņa pieteikumā viesos ar 71:72 (22:23, 19:17, 18:13, 12:19) piekāpās Andoras "MoraBanc".

Viesiem 15 punktus guva Joels Parra, kuram arī deviņas atlēkušās bumbas, bet Andoras klubam 13 punktus un astoņas atlēkušās bumbas sakrāja Oriols Pauli.

Jau ziņots, ka otrdien Kaspars Bērziņš guva piecus punktus, palīdzot Panevēžas "Lietkabelis" mājās ar 93:78 pārspēt Rodiona Kuruca pārstāvēto Belgradas "Partizan". Kurucs nespēlēja.

A grupas galvgalī ar 11 uzvarām 14 spēlēs ir Kriša Helmaņa pārstāvētā Badalonas "Joventut". Rodiona Kuruca pārstāvētā Belgradas "Partizan" ar deviņām uzvarām 14 spēlēs ieņem otro vietu, Kaspara Bērziņa pārstāvētais Panevēžas "Lietkabelis" ar septiņām uzvarām 13 mačos ir sestais, bet "Šlask" ar bilanci 3-10 - devītais desmit komandu konkurencē.

Eirokausā piedalās 20 komandas, kuras sadalītas divās grupās, kurās komandas aizvadīs divas spēles ar katru vienību. Pēc 18 aizvadītām spēlēm astoņas labākās komandas no katras grupas kvalificēsies izslēgšanas turnīram.

Pagājušajā sezonā čempiontitulu izcīnīja "Monaco" vienība, divās spēlēs pārspējot Kazaņas "Unics" komandu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!