Foto: F64

Latvijas basketbolists Mārtiņš Meiers otrdien guva 12 punktus Krievijas kluba Krasnojarskas "Jeņisej" rindās VTB Vienotās līgas spēlē, kas gan neglāba vienību no smaga zaudējuma.

"Jeņisej" viesos ar 62:92 (11:20, 16:26, 21:26, 14:20) atzina Maskavas apgabala "Himki" pārākumu.

Meiers spēlēja 18 minūtes un sešas sekundes, kuru laikā trāpīja trīs no pieciem divpunktu metieniem un sešus no sešiem "sodiņiem". Tāpat latvietis izcīnīja trīs atlēkušās bumbas, izdarīja vienu rezultatīvu piespēli, bloķēja divus pretinieku metienus, pārtvēra vienu bumbu, pieļāva divas kļūdas, nopelnīja četras piezīmes un izprovocēja sešus pretinieku metienus.

Latvijas basketbolists bija rezultatīvākais "Jeņisej" spēlētājs šajā mačā, nopelnot arī 15 efektivitātes rādītāja punktus, kas arī bija labākais sniegums Krasnojarskas klubā.

Tikmēr "Himki" komandā Aleksejs Šveds guva 19 punktus.

Meieram šī bija vien otrā spēle "Jeņisej" rindās, kurai viņš pievienojās pagājušās nedēļas sākumā. Debiju viņš piedzīvoja iepriekšējā trešdienā, kad Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Čempionu līgas mačā sameta 17 punktus, bet "Jeņisej" ar 77:82 piekāpās Spānijas vienībai Mursijas UCAM.

Kā ziņots, Meiers iepriekš šosezon pārstāvēja citu Krievijas vienību Kazaņas "Unics", kuras sastāvā nespēja nostiprināties. "Unics" komandā Meiers VTB Vienotajā līgā šosezon laukumā izgāja tikai divos mačos, kuros vidēji piecu ar pusi minūšu laikā izcēlās ar 2,0 punktiem, kamēr ULEB Eirokausā viņš sešās cīņās laukumā bija vidēji sešas minūtes un 19 sekundes, gūstot 2,0 punktus, savācot 1,2 atlēkušās bumbas un nopelnot 2,3 piezīmes.

Vienotajā līgā līdere ar desmit uzvarām tikpat mačos ir Maskavas CSKA, kamēr "Himki" ar sešiem panākumiem deviņos mačos ir piektā, bet "Jeņisej" ar divām uzvarām astoņās spēlēs atrodas desmitajā pozīcijā.

Savukārt pēdējo vietu 13 komandu konkurencē ar vienu uzvaru astoņos mačos ieņem Latvijas čempione "VEF Rīga".

Šajā Vienotās līgas sezonā regulārajā turnīrā startē tās pašas 13 komandas, kas iepriekšējā sezonā, aizvadot divu apļu turnīru, bet pēc tam astoņām labākajām kvalificējoties "play-off" cīņām. Turnīrā startē deviņas Krievijas komandas, kā arī pa vienai vienībai no Latvijas, Igaunijas, Baltkrievijas un Kazahstānas.

Iepriekšējā sezonā par čempioniem tika kronēti Maskavas CSKA basketbolisti, kuri finālsērijā ar 3-0 pārspēja Maskavas apgabala "Himki" vienību.

Septiņās no astoņām iepriekšējām Vienotās līgas sezonām par čempioni kronēta CSKA, bet 2011.gadā uzvarēja "Himki".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!