Foto: FIBA

Latvijas basketbolists Mārtiņš Meiers trešdien FIBA Eiropas kausa mačā izcēlās ar 17 punktiem un palīdzēja viņa un Zigmāra Raimo pārstāvētajai Tallinas "Kalev"/"Cramo" izcīnīt panākumu un iekļūt nākamajā turnīra kārtā.

Tallinas komanda F apakšgrupas spēlē savā laukumā ar rezultātu 73:72 (17:15, 12:26, 23:14, 21:17) uzvarēja Brindizi "Happy Casa" no Itālijas.

Meiers laukumā bija 27 minūtes un 48 sekundes, kuru laikā realizēja astoņus no 11 divu punktu metieniem un vienu no diviem soda metieniem, kā arī izcīnīja sešas atlēkušās bumbas, izdarīja vienu rezultatīvu piespēli, nopelnīja trīs personīgās piezīmes, pieļāva vienu kļūdu, sakrāja +/- rādītāju +16 un efektivitātes koeficientu 19.

Latvijas basketbolists uzvarētāju rindās bija rezultatīvākais, bet vēl 16 punktus guva Artūrs Konocuks, kamēr Raimo šajā mačā laukumā nedevās.

Citā F apakšgrupas spēlē Ronalda Zaķa pārstāvētā Groningenas "Donar" izbraukumā ar rezultātu 81:86 (30:25, 14:20, 20:24, 17:17) piekāpās Kijivas "Budivelnyk".

Zaķis spēlēja 18 minūtes un 37 sekundes un guva deviņus punktus, realizējot četrus no septiņiem divu punktu metieniem un vienu no diviem soda metieniem. Viņš statistikā atzīmējās arī ar piecām atlēkušajām bumbām, vienu rezultatīvu piespēli, četrām piezīmēm, piecām kļūdām un sakrāja +/- rādītāju -3, noslēdzot maču ar efektivitātes koeficientu seši.

Viesu komandā Klejs Mounss ar 25 gūtajiem punktiem bija rezultatīvākais, kamēr uzvarētāju rindās ar 18 punktiem izcēlās Ārčijs Gudvins.

F apakšgrupā pirmo vietu ieņēma Tallinas vienība, kas zaudēja tikai vienā no sešām spēlēm, kamēr "Donar", neuzvarot nevienā no sešiem mačiem, ierindojās ceturtajā pozīcijā.

Pēc pamatturnīra pirmā posma apakšgrupu pirmo divu vietu ieguvējas iekļūs otrajā posmā, kur 16 komandas būs sadalītas četrās apakšgrupās, aizvadot vēl vienu apļa turnīru ar spēlēm savā laukumā un izbraukumā. Otrā posma apakšgrupu pirmo divu vietu ieguvējas iekļūs ceturtdaļfinālā.

FIBA Eiropas kauss ir rangā ceturtais turnīrs Vecajā kontinentā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!