Foto: vtb-league.com

Latviešu basketbolists Mārtiņš Meiers svētdien iemeta piecus punktus, bet viņa pārstāvētā Krasnojarskas "Jeņisej" VTB Vienotās līgas mačā ar 49:75 (19:22, 3:10, 11:26, 17:17) pārliecinoši piekāpās čempionāta līderei Krasnodaras "Lokomotiv-Kubaņ", neveiksmi piedzīvojot arī Andreja Gražuļa pārstāvētajai un Nikolaja Mazura trenētajai Permas "Parma".

Meiers aizvadītajā mačā laukumā pavadīja vien 13 minūtes un deviņas sekundes, laukumu pametot priekšlaicīgi piecu piezīmju normas dēļ. Latvietis grozā raidīja vienu no četriem divpunktniekiem un trīs no četriem "sodiņiem".

Tāpat Meiers šajā mačā izcēlās ar četrām atlēkušajām bumbām, vienu pārtvertu piespēli, piecām piezīmēm un četriem izprovocētiem noteikumu pārkāpumiem, kas ļāva tikt pie pieciem efektivitātes punktiem.

Tikmēr uzvarētāju rindās 15 punktus iemeta Frenks Elegars.

Savukārt "Parma" viesos ar rezultātu 70:84 (12:25, 21:21, 25:19, 12:19) zaudēja vicelīderei Kazaņas "Unics".

Gražulis spēlēja 19 minūtes, gūstot trīs punktus. Viņš trāpīja vienu no diviem divpunktu metieniem un vienu no diviem "sodiņiem". Tāpat Latvijas basketbolists izcīnīja piecas atlēkušās bumbas, izdarīja vienu rezultatīvu piespēli, pārtvēra vienu bumbu, pieļāva vienu kļūdu, bloķēja vienu metienu, nopelnīja divas piezīmes un izprovocēja vienu pārkāpumu, tiekot pie astoņiem efektivitātes punktiem.

Uzvarētājiem ar 17 punktiem izcēlās Džamars Smits, bet "Parma" komandā rezultatīvākais ar 15 punktiem bija Tre Maklīns.

Jau vēstīts, ka svētdien Latvijas čempione basketbolā "VEF Rīga" savā laukumā ar 82:70 (20:16, 20:15, 16:25, 26:14) uzvarēja Baltkrievijas labāko komandu Minskas "Cmoki", kuras treneru kolektīvā strādā latviešu speciālists Edmunds Valeiko.

Līdz ar to rīdzinieki Vienotās līgas ietvaros pārtrauca sešu zaudējumu sēriju, tiekot vien pie otrā panākuma šīs sezonas turnīrā.

"VEF Rīga" sastāvā rezultatīvākie ar 19 punktiem bija pieredzējušais Kristaps Janičenoks un Mareks Mejeris, kamēr 16 punktus pievienoja teicamu otro puslaiku aizvadījušais meksikāņu saspēles vadītājs Alekss Peress.

Vienotajā līgā līdere ar 12 uzvarām 13 mačos ir "Lokomotiv-Kubaņ", kam ar 11 panākumiem 12 cīņās seko Kazaņas "Unics" komanda.

Minskas "Cmoki" ar četriem panākumiem 12 cīņās ir septītā, bet Permas "Parma" ar četrām uzvarām 13 mačos noslēdz pirmo astotnieku. Tikmēr "Jeņisej" ar trim uzvarām 12 mačos ir 11.pozīcijā, savukārt pēdējo vietu 13 komandu vidū ar diviem panākumiem 12 dueļos ieņem "VEF Rīga".

Šajā Vienotās līgas sezonā regulārajā turnīrā startē tās pašas 13 komandas, kas iepriekšējā sezonā, aizvadot divu apļu turnīru, bet pēc tam astoņām labākajām kvalificējoties "play-off" cīņām. Turnīrā startē deviņas Krievijas komandas, kā arī pa vienai vienībai no Latvijas, Igaunijas, Baltkrievijas un Kazahstānas.

Iepriekšējā sezonā par čempioniem tika kronēti Maskavas CSKA basketbolisti, kuri finālsērijā ar 3-0 pārspēja Maskavas apgabala "Himki" vienību.

Septiņās no astoņām iepriekšējām Vienotās līgas sezonām par čempioni kronēta CSKA, bet 2011. gadā uzvarēja "Himki".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!