Foto: TASS/Scanpix/LETA
Latviešu basketbolists Mārtiņš Meiers svētdien guva 15 punktus un izcīnīja deviņas atlēkušās bumbas, kas palīdzēja viņa pārstāvētajai Krasnojarskas "Jeņisej" komandai gūt uzvaru VTB Vienotās līgas mačā.

"Jeņisej" savā laukumā ar rezultātu 93:84 (26:24, 29:22, 17:16, 21:22) uzvarēja "Astana" komandu.

Meiers šajā mačā laukumā pavadīja 19 minūtes un 36 sekundes, kuru laikā iemeta septiņus no 13 divpunktniekiem un vienīgo "sodiņu". Tāpat latvieša rēķinā deviņas atlēkušās bumbas, viens bloķēts metiens, trīs piezīmes un divi izprovocēti noteikumu pārkāpumi.

"Jeņisej" sastāvā rezultatīvākais ar 17 punktiem bija D'Endželo Herisons.

Vienotās līgas kopvērtējuma līdere ar 13 panākumiem tikpat dueļos ir Maskavas CSKA, kam ar 11 uzvarām seko Kazaņas "Unics". Tikmēr Krasnojarskas "Jeņisej" ar piecām uzvarām 14 mačos ir desmitā, bet Jāņa Blūma pārstāvētā Permas "Parma", ko vada Nikolajs Mazurs, ar trim panākumiem 13 spēlēs atrodama 12.pozīcijā.

Savukārt Latvijas vicečempione "VEF Rīga" ar trim uzvarām 15 dueļos ir 13. pozīcijā 14 komandu konkurencē.

Šajā Vienotās līgas sezonā regulārajā turnīrā startē 14 komandas, aizvadot divu apļu turnīru un pēc tam astoņām labākajām kvalificējoties "play-off" cīņām. Turnīrā startē deviņas Krievijas komandas, kā arī pa vienai vienībai no Latvijas, Igaunijas, Baltkrievijas, Kazahstānas un Polijas.

Iepriekšējā sezonā par čempioniem tika kronēti Maskavas CSKA basketbolisti, kuri finālsērijā ar 3-0 pārspēja "Himki" vienību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!