Foto: F64

Latviešu basketbolists Mārtiņš Meiers svētdien ar desmit gūtiem punktiem sekmēja Krasnojarskas "Jeņisej" uzvaru VTB Vienotās līgas mačā.

"Jeņisej" savā laukumā ar 92:88 (21:19, 25:21, 19:21, 27:27) pieveica "Ņižņij Novgorod", pārtraucot piecu zaudējumu sēriju.

Meiers šajā mačā laukumā pavadīja 26 minūtes un astoņas sekundes, kuru laikā grozā raidīja četrus no sešiem divpunktu metieniem un abus "sodiņus". Tāpat latvieša kontā piecas atlēkušās bumbas, trīs rezultatīvas piespēles, trīs kļūdas, viens bloķēts metiens trīs piezīmes un pieci izprovocēti noteikumu pārkāpumi.

"Jeņisej" sastāvā rezultatīvākais ar 27 punktiem bija D'Endželo Herisons.

Vienotās līgas kopvērtējuma līdere ar 19 panākumiem 22 cīņās ir Maskavas CSKA, kurai ar 16 uzvarām 20 spēlēs seko Kazaņas "Unics", bet tālāk ar 15 uzvarām 20 dueļos ir Jāņa Timmas pārstāvētā Maskavas apgabala "Himki".

Latvijas vicečempione "VEF Rīga" ar astoņām uzvarām 23 mačos ir desmitajā pozīcijā, Krasnojarskas "Jeņisej" ar septiņām uzvarām 21 mačā ir vietu zemāk, bet Jāņa Blūma pārstāvētā Permas "Parma" ar četriem panākumiem 22 cīņās ieņem priekšpēdējo vietu 14 komandu konkurencē.

Šajā Vienotās līgas sezonā regulārajā turnīrā startē 14 komandas, aizvadot divu apļu turnīru un pēc tam astoņām labākajām kvalificējoties "play-off" cīņām. Turnīrā startē deviņas Krievijas komandas, kā arī pa vienai vienībai no Latvijas, Igaunijas, Baltkrievijas, Kazahstānas un Polijas.

Iepriekšējā sezonā par čempioniem tika kronēti Maskavas CSKA basketbolisti, kuri finālsērijā ar 3-0 pārspēja "Himki" vienību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!