Foto: FIBA

Latvijas basketbolists Mārtiņš Meiers trešdien Tallinā guva četrus un Zigmārs Raimo - divus punktus FIBA Eiropas kausa mačā, latviešu pārstāvētajai Tallinas "Kalev"/"Cramo" svinot uzvaru pār Vernera Koha un Kaspara Vecvagara pārstāvēto Hertogenbosas "Heroes Den Bosch", latviešiem gūstot attiecīgi deviņus un desmit punktus.

Otrā posma K grupas pēdējā mačā "Kalev"/"Cramo" pieveica Nīderlandes vienību ar 73:63 (16:19, 18:18, 12:16, 27:10) un iekļuva ceturtdaļfinālā.

Meiers laukumā pavadīja 16 minūtes un 58 sekundes, realizējot divus no trijiem divpunktu metieniem un grozam garām lidojot vienīgajam tālmetienam. Tāpat viņa rēķinā arī atlēkusī bumba, četras piezīmes, viena pārtverta bumba, viena kļūda, +/- rādītājs -2 un efektivitātes koeficients trīs.

Raimo sešu minūšu un 14 sekunžu laikā trāpīja vienīgo divpunktu metienu, reizi pārkāpa noteikumus, vienreiz pārtvēra bumbu, kā arī tika pie pozitīva +/- rādītāja -3 un efektivitātes koeficienta trīs.

Talliniešiem pa 16 punktiem sakrāja Alteriks Gilberts un Oleksandrs Kovļars, kura kontā arī astoņas rezultatīva piespēles. Pa 13 punktiem guva Kristjans Kitsings un Arturs Kononcuks, kuram arī deviņas atlēkušās bumbas.

"Heroes Den Bosch" rindās Vecvagars, spēlējot 22 minūtes un 35 sekundes, realizēja divus no trim divpunktu metieniem un divus no pieciem tālmetieniem. Viņa kontā bija arī divas atlēkušās bumbas, trīs piezīmes, +/- rādītājs -2 un efektivitātes koeficients astoņi.

Kohs spēlēja 16 minūtes un septiņas sekundes, kuru laikā grozā raidīja abus divpunktu metienus, vienu no trim tālmetieniem un abus soda metienus. Latvietis arī izcīnīja vienu atlēkušo bumbu, vienreiz pārkāpa noteikumus, vienreiz kļūdījās, kā arī tika pie +/- rādītāja -13 un efektivitātes koeficienta septiņi.

Viesiem ar 12 punktiem rezultatīvāki par latviešiem bija vien Keime Helfrihs un Tomass van der Marss.

K grupā pēc sešām spēlēm pirmo vietu ar sešām uzvarām ieņēma Turcijas "Gaziantep", trīs panākumus izcīnīja "Kalev"/"Cramo", arī iekļūstot ceturtdaļfinālā, bet Krailshaimas "Merlins" no Vācijas ar divām uzvarām un "Heroes Den Bosch" ar vienu uzvaru sacensības ir beigušās.

Pēc pamatturnīra pirmā posma apakšgrupu pirmo divu vietu ieguvējas iekļuva otrajā posmā, kur 16 komandas ir sadalītas četrās apakšgrupās, aizvadot vēl vienu apļa turnīru ar spēlēm savā laukumā un izbraukumā. Otrā posma apakšgrupu pirmo divu vietu ieguvējas iekļūs ceturtdaļfinālā.

FIBA Eiropas kauss ir rangā ceturtais turnīrs Vecajā kontinentā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!