Foto: FIBA

Latvijas basketbolists Mareks Mejeris otrdien guva astoņus punktus Vienotās līgas spēlē, Permas "Parma" vienībai ciešot zaudējumu Kazaņā.

Kazaņas "Unics" savā laukumā pārspēja "Parma" ar 69:51 (16:16, 22:20, 11:11, 20:4).

Mejeris spēlēja 26 minūtes un 30 sekundes, kuru laikā realizēja četrus no deviņiem divpunktu metieniem, aizmeta garām vienīgo tālmetienu, izcīnīja astoņas atlēkušās bumbas, pieļāva piecas kļūdas, pa reizei pārķēra bumbu un bloķēja pretinieka metienu, divreiz pārkāpa noteikumus, izprovocēja trīs pārkāpumus pretiniekiem un sakrāja efektivitātes koeficientu septiņi.

Jāņa Strēlnieka pārstāvētais Maskavas CSKA ar 16 uzvarām 23 spēlēs turnīra tabulā ieņem ceturto vietu, "Parma" ar desmit uzvarām 24 dueļos finišēja astotā, Roberta Štelmahera un Akseļa Vairoga vadītā un Jāņa Kaufmaņa pārstāvētā "Kalev"/"Cramo" uzvarējusi septiņos no 22 mačiem, kas dod desmito pozīciju, bet Nursultanas "Astana" vienībai ar Ojāru Siliņu ierindā ir pieci panākumi 22 cīņās un 12.vieta.

Tāpat kā iepriekšējā sezonā, arī šajā regulārajā turnīrā startē 13 komandas - deviņas no Krievijas, kā arī pa vienai vienībai no Igaunijas, Baltkrievijas, Kazahstānas un Polijas. Otro sezonu pēc kārtas turnīrā nepiedalās "VEF Rīga" komanda.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!