Foto: FIBA

Latvijas basketbolists Mareks Mejeris otrdien palīdzēja Permas "Parma" komandai izcīnīt uzvaru Vienotās līgas spēlē.

Permas komanda savā laukumā ar rezultātu 80:72 (22:20, 25:19, 16:18, 17:15) pārspēja Roberta Štelmahera vadīto Igaunijas klubu Tallinas "Kalev"/"Cramo", kuru pārstāv Jānis Kaufmanis.

Mejeris šajā mačā guva trīs punktus, realizējot trīs no četriem soda metieniem, bet netrāpot grozā savu vienīgo divpunktu metienu. Tāpat viņš izcīnīja sešas atlēkušās bumbas, piecreiz rezultatīvi piespēlēja, pieļāva trīs kļūdas, pārtvēra divas bumbas, bloķēja divus metienus, trīsreiz pārkāpa noteikumus, izprovocēja divas piezīmes un iekrāja 13 efektivitātes koeficienta punktus. Viņa +/- rādītājs +11 bija otrs labākais komandā.

Tikmēr Kaufmanis guva divus punktus - viņš spēlētajās sešās minūtēs un astoņās sekundēs grozā raidīja savu vienīgo divpunktu metienu, bet nerealizēja divus "trejačus". Latviešu basketbolista kontā bija arī viena atlēkusī bumba un viens efektivitātes koeficienta punkts.

Uzvarētājiem rezultatīvākais ar 19 punktiem bija Ads Juškēvičs, bet talliniešiem tikpat punktu guva Markuss Kīns.

"Parma" ar sešām uzvarām 14 spēlēs turnīra tabulā ieņem devīto vietu, bet "Kalev"/"Cramo" uzvarējusi trīs no 14 cīņām, ieņemot 12.pozīciju. Vienu no trim uzvarām Igaunijas klubs izcīnīja svētdien pret spēcīgo Maskavas CSKA.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!