Foto: FIBA

Latvijas basketbolists Mareks Mejeris trešdien Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Eiropas kausa spēlē guva desmit punktus un palīdzēja Permas "Parma" izcīnīt uzvaru otrajā otrās kārtas spēlē.

"Parma" savā laukumā ar 92:78 (32:26, 26:18, 22:18, 12:16) pārspēja Baireitas "Medi".

Mejeris laukumā pavadītajās 29 minūtēs un 21 sekundē realizēja trīs no pieciem divpunktu metieniem, kā arī pa vienīgajam tālmetienam un soda metienam. Viņš arī izcīnīja sešas atlēkušās bumbas, trīsreiz rezultatīvi piespēlēja, divas reizes kļūdījās, pārtvēra trīs piespēles, reizi pārkāpa noteikumus, kā arī beidza spēli ar +/- rādītāju +3 un efektivitātes koeficientu 18.

Uzvarētāju komandā rezultatīvākais ar 17 gūtajiem punktiem un astoņām rezultatīvām piespēlēm bija Ads Juškevičs, pa 15 punktiem guva Nikolajs Žmako un Džeremaija Hils, kuram arī sešas rezultatīvas piespēles, bet bijušais "VEF Rīga" centra spēlētājs Artjoms Parahovskis sakrāja "double-double" - 12 punkti un 14 atlēkušās bumbas.

Viesu rindās ar 25 punktiem izcēlās Markuss Torntons, 15 punktus un astoņas atlēkušās bumbas sakrāja Martins Sajus.

Citā spēlē Artūra Strautiņa pārstāvētā Redžo Emīlijas "UnaHotels" izbraukumā ar rezultātu 80:79 (13:11, 20:15, 14:21, 23:23, 10:9) papildlaikā pārspēja Ainara Bagatska vadīto "Kyiv".

Strautiņš laukumā pavadītajās 23 minūtēs un 34 sekundēs guva trīs punktus, realizējot vienu no trijiem tālmetieniem, bet aizmetot garām četrus divus punktu metienus. Gūtajiem punktiem viņš pievienoja trīs atlēkušās bumbas, trīs personīgās piezīmes, kā arī noslēdza spēli ar +/- rādītāju 0 un neitrālu efektivitātes koeficientu.

Redžo Emīlijas vienībā rezultatīvākais ar 14 gūtajiem punktiem bija Osvalds Olisevičs.

Mājinieku rindās ar 23 punktiem izcēlās Derils Eiverijs Vudsons, bet 16 punktus un deviņas atlēkušās bumbas pievienoja Džeimss Bernards Tomsons.

Ar divām uzvarām divās spēlēs Permas basketbolisti ir I grupas līderi. Tikmēr J grupā Redžo Emīlijas komanda ar divām uzvarām divās spēlēs atrodas līderpozīcijās, bet otro vietu ieņem Kijevas vienība, kas tikusi pie viena panākuma divos aizvadītos mačos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!