Foto: FIBA

Latvijas basketbolists Mareks Mejeris piektdien guva sešus punktus Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Eiropas kausa spēlē, sekmējot Krievijas kluba Permas "Parma" uzvaru.

Permas basketbolisti Hertongenbošā F grupas otrajā cīņā ar rezultātu 85:63 (25:16, 14:22, 26:11, 20:14) pārspēja turnīra saimnieci "Heroes".

Mejeris spēlēja 18 minūtes un 24 sekundes, realizējot trīs no pieciem divpunktu metieniem. Viņš arī izcīnīja sešas atlēkušās bumbas, vienreiz rezultatīvi piespēlēja, vienu reizi pārkāpa noteikumus, pieļāva vienu kļūdu, bloķēja vienu metienu un sakrāja 11 efektivitātes koeficienta punktus.

Uzvarētājiem ar 14 punktiem un septiņām rezultatīvām piespēlēm atzīmējās lietuvietis Ads Juškēvičs.

Jau ziņots, ka ceturtdien Mejeris guva 17 punktus, kamēr "Parma" ar 93:8 guva virsroku pār Nīderlandes komandu Groningenas "Donar".'

"Parma" ar divām uzvarām divās spēlēs guva pirmo vietu grupā un sasniedza nākamo kārtu. Viens panākums bija "Donar" komandai, bet abās cīņās zaudēja "Heroes". Šajā grupā bija jāspēlē arī Baltkrievijas klubam Mogiļevas "Borisfen", taču šī komanda izstājusies no turnīra.

Tikmēr B grupā neveiksmi cieta Latvijas trenera Ainara Bagatska vadītā Ukrainas vienība "Kyiv", kas Bulgārijas pilsētā Samokovā ar rezultātu 69:74 (21:13, 20:15, 15:29, 13:17) piekāpās turnīra saimniecei "Rilski Sportist".

Grupā ar trīs uzvarām trīs spēlēs uzvarēja Ukrainas komanda "Prometey", bet tālāk sekoja trīs vienības ar bilanci 1-2, starp kurām labākā bija "Kyiv", arī Bagatska vadītajiem vīriem iekļūstot nākamajā kārtā. Trešo vietu ieņēma "Rilski Sportist", bet ceturtajā vietā palika Austrijas klubs Kapfenburgas "Bulls".

FIBA Eiropas kausā 24 komandas sadalītas sešās apakšgrupās pa četrām katrā. Izslēgšanas turnīra pirmo kārtu jeb ceturtdaļfinālu sasniegs apakšgrupu pirmo divu vietu ieguvējas, kā arī četras labākās trešo pozīciju ieguvējas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!