Foto: FIBA

Latvijas basketbolists Mareks Mejeris trešdien FIBA Čempionu līgas ceturtdaļfināla otrajā spēlē guva deviņus punktus, taču tas neglāba viņa pārstāvēto Jeruzalemes "Hapoel" no zaudējuma.

"Hapoel" viesos ar rezultātu 78:94 (21:20, 16:27, 21:23, 20:24) piekāpās Atēnu AEK vienībai, kurai savainojuma dēļ nevarēja palīdzēt Jānis Strēlnieks. Sērija līdz divām uzvarām rezultāts kļuva neizšķirt 1-1.

Mejeris Jeruzalemes komandā laukumā bija 23 minūtes un 50 sekundes, kuru laikā grozā meta vienu no četriem divu punktu metieniem, divus tālmetienus un vienu no diviem soda metieniem. Viņa kontā arī četras atlēkušās bumbas, viena rezultatīva piespēle, divas piezīmes un divas kļūdas, noslēdzot maču ar efektivitātes koeficientu astoņi un +/- rādītāju -8.

Uzvarētāju rindās rezultatīvākais ar 24 gūtajiem punktiem bija Brintons Lemars, kamēr starp viesiem ar 28 punktiem izcēlās Levi Rendolfs.

Savukārt citā ceturtdaļfināla pārī Mārcis Šteinbergs un Manrezas "Baxi" savā laukumā ar rezultātu 85:83 (18:25, 24:18, 23:22, 20:18) uzvarēja Tenerifes "Lenovo", sērijā panākot neizšķirtu 1-1.

Latvijas basketbolists spēlēja 23 minūtes un 36 sekundes, kuru laikā realizēja vienu divu punktu metienu, kā arī izcīnīja vienu atlēkušo bumbu, divas reizes rezultatīvi piespēlēja, nopelnīja divas piezīmes, pieļāva vienu kļūdu, sakrāja +/- rādītāju -2 un tika pie efektivitātes koeficienta -1.

Otrdien ceturtdaļfināla otrajā spēlē neveiksmi piedzīvoja Rodiona Kuruca pārstāvētā un Lukas Banki vadītā Strasbūras SIG komanda, kas ar 66:76 piekāpās Bonnas "Telekom", sērijā rezultātam kļūstot 1-1.

Ceturtdaļfinālu trešie mači paredzēti 18. un 19.aprīlī.

Ceturtdaļfinālā uzvarētāji tiek noskaidroti dueļos līdz divām uzvarām, bet sezona noslēgsies ar "Final Four" turnīru maijā. Pusfināla izloze notiks aprīļa beigās pilsētā, kura uzņems finālčetrinieka spēles.

Otrajā grupu turnīrā 16 komandas bija sadalītas četrās apakšgrupās, pirmo divu vietu ieguvējām kvalificējoties ceturtdaļfinālam.

Pagājušajā sezonā divu Spānijas komandu cīņā finālā Tenerifes "Lenovo" ar 98:87 pieveica "Baxi".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!