Foto: F64

Basketbola kluba "VEF Rīga" sastāvam pievienojies 25 gadus vecais Latvijas valstsvienības uzbrucējs Mareks Mejeris, kuram tā ir atgriešanās galvaspilsētas vadošajā komandā, informēja komanda.

Šo sezonu Mejeris sāka Francijas augstākās līgas klubā "Elan Chalon". Francijas čempionātā Mejeris vidēji laukumā pavadīja 13 minūtes, kuru laikā guva 3,9 punktus un izcīnīja 2,6 atlēkušās bumbas. Savukārt ULEB Eiropas kausa izcīņā viņš vidēji laukumā pavadīja 14,8 minūtes, gūstot četrus punktus un izcīnot 2,7 atlēkušās bumbas.

"Esam priecīgi, ka mūsu klubā atgriežas Mareks Mejeris, kurš šeit jau pavadījis divas sezonas un pierādījis sevi no labākās puses. Gan "VEF Rīga", gan pašam Marekam ir augstas ambīcijas, tāpēc centīsimies kopīgi sasniegt jaunas virsotnes," sacīja "VEF Rīga" galvenais treneris Jānis Gailītis.

Savukārt "VEF Rīga" sastāvā Mareks iepriekš nospēlēja 2014./2015. un 2015./2016. gada sezonas. Mejeris palīdzēja VEF izcīnīt 2015.gada Latvijas čempiontitulu, tiekot atzīts par izslēgšanas spēļu vērtīgāko spēlētāju jeb MVP. Tā gada izslēgšanas spēlēs Mareks vidēji spēlē 28,2 minūtēs savāca 13,2 punktus, 7,5 atlēkušās bumbas, kā arī efektivitātes koeficientu +18,1. Minētajā sezonā Mareks bija vienīgais spēlētājs, kas izgāja laukumā visās VEF spēlēs (61). Mareks Mejeris bija arī labākais cīnītājs par atlēkušajām bumbām katrā no viņa pirmajām divām sezonām VEF komandā. Līdz šim divu sezonu laikā Mejeris nospēlējis 122 oficiālās spēles "VEF Rīga" sastāvā.

Viņš ir arī pastāvīgs Latvijas valstsvienības spēlētājs jau vairākus gadus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!