Foto: FIBA

Latvijas basketbolists Mareks Mejeris kopā ar Jeruzalemes "Hapoel" trešdien nodrošināja vietu FIBA Čempionu līgas pusfinālā, kamēr izšķirošajā mačā neveiksmi piedzīvoja Mārča Šteinberga pārstāvētā Manrezas "Baxi".

"Hapoel" ceturtdaļfināla sērijas trešajā spēlē savā laukumā ar rezultātu 91:51 (18:7, 25:15, 16:14, 32:15) uzvarēja Atēnu AEK, kurai savainojuma dēļ nevar palīdzēt Jānis Strēlnieks, un sērijā līdz diviem panākumiem bija pārāka ar 2-1.

Mejeris uzvarētāju rindās laukumā bija 19 minūtes un astoņas sekundes, kuru laikā grozā meta divus no trijiem tālmetieniem un divus soda metienus, kopā tiekot pie astoņiem punktiem. Viņš statistikā atzīmējās arī ar divām atlēkušajām bumbām, vienu rezultatīvu piespēli, vienu piezīmi un vienu kļūdu, sakrājot +/- rādītāju +11 un efektivitātes koeficientu astoņi.

Jeruzalemes komandā rezultatīvākais ar 25 punktiem bija Levi Rendolfs, kamēr atēniešus no neveiksmes neglāba Brintona Lemāra 21 punkts.

Savukārt "Baxi" viesos ar rezultātu 72:84 (18:20, 18:25, 18:19, 18:20) piekāpās Tenerifes "Lenovo", sērijā atzīstot pretinieku pārākumu ar 1-2.

Šteinbergs spēlēja 12 minūtes un 37 sekundes un realizēja vienu metienu divu punktu vērtībā, kā arī tika pie vienas atlēkušās bumbas, trīs piezīmēm, sakrāja +/- rādītāju -5 un efektivitātes koeficientu viens.

Dienu iepriekš izšķirošajā ceturtdaļfināla mačā neveiksmi piedzīvoja arī Rodions Kurucs un Strasbūras SIG, kuru vada Latvijas izlases galvenais treneris Luka Banki.

Ceturtdaļfinālā uzvarētāji tiek noskaidroti dueļos līdz divām uzvarām, bet sezona noslēgsies ar "Final Four" turnīru maijā. Pusfināla izloze notiks aprīļa beigās pilsētā, kura uzņems finālčetrinieka spēles.

Otrajā grupu turnīrā 16 komandas bija sadalītas četrās apakšgrupās, pirmo divu vietu ieguvējām kvalificējoties ceturtdaļfinālam.

Pagājušajā sezonā divu Spānijas komandu cīņā finālā Tenerifes "Lenovo" ar 98:87 pieveica "Baxi".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!