Foto: AFP/Scanpix

ASV un pasaulē labi zināmā firma "MGM Resorts International" nākusi klajā ar plānu, kurā atrunāti veidi, kā noslēgt šī gada Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) sezonu, vēsta laikraksts "New York Times".

Laikraksts vēsta, ka MGM savu plānu iesniegusi NBA. Tas paredz, ka spēlētāji, viņu ģimenes un pārējais iesaistītais personāls uz sezonas atlikušo daļu pārvāktos uz Lasvegasu. Visas personas tiktu izguldītas MGM firmai piederošajās viesnīcās, bet spēles un treniņi notiktu ēkās esošajās konferenču zālēs.

Tiek plānots, ka MGM piederošie konferenču centri tiktu pārveidoti par 24 basketbola laukumiem, no kuriem pieci būtu aprīkoti ar visu nepieciešamo, lai no tiem varētu pārraidīt mačus.

MGM plāns paredz, ka lielākā daļa spēlētāju varētu palikt "Mandalay Bay" viesnīcas 4700 pieejamos numuriņos, bet apkalpojošais personāls tiktu izguldīts "Luxor" viesnīcā.

Tikmēr kabeļtelevīzijas kanāls ESPN vēsta, ka NBA jau izskatot līdzīgu variantu Orlando, kur atrodas "Disney World" izklaides parks.

Gadījumā, ja NBA atsāks sezonu, spēlētājiem būs nepieciešama aptuveni trīs nedēļu ilga treniņnometne, kurā atgūt sportisko formu. Paredzams, ka NBA fināls tādējādi varētu notikt ap augustu.

NBA par sezonas pārtraukumu 11. martā paziņoja pēc tam, kad saslimšana ar Covid-19 tika konstatēta Jūtas "Jazz" spēlētājam Rūdijam Gobēram.

NBA saslimšana ar koronavīrusu tika konstatēta Losandželosas "Lakers", Denveras "Nuggets", Bostonas "Celtics", Detroitas "Pistons", Jūtas "Jazz" un citās vienībās, taču smagi saslimšanas gadījumi nav fiksēti. Līgas komisārs Edams Silvers neslēpa, ka NBA vadība vairs neinformē medijus par jauniem saslimšanas gadījumiem, tāpēc pieļaujams, ka vīruss varētu būt inficējis arī vēl citu klubu spēlētājus.

Pēdējo reizi pilna NBA sezona netika aizvadīta 2011./2012. gada sezonā, jo līga un spēlētāju asociācija nespēja vienoties par koplīgumu. Togad pirmie dueļi tika aizvadīti ap Ziemassvētku laiku, bet kopumā sezona sastāvēja no 66 spēlēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!