Iepriekšējās sezonas čempione Stambulas "Anadolu Efes" ceturtdien Belgradā kā pirmā iekļuva ULEB Eirolīgas basketbolā finālā, Vasilijem Micičam spēles izskaņā trāpot uzvaru nesošu tālmetienu.

"Anadolu Efes" pusfinālā, ko tiesāja arī tiesnesis Oļegs Latiševs, pieveica Grieķijas klubu Pirejas "Olympiacos" ar 77:74 (18:21, 24:22, 24:20, 11:11).

Līdz ar pamatlaika beigām tālmetienu trāpīja saspēles vadītājs Vasilije Micičs, nodrošinot "Efes" komandai uzvaru.

Uzvarētāju labā 21 punktu un septiņas rezultatīvas piespēles sakrāja Šeins Larkins. Elaidža Braients sakrāja 16 punktus un sešas atlēkušās bumbas, 15 punktus, sešas atlēkušās bumbas un deviņas rezultatīvas piespēles sakrāja Micičs, bet Braients Danstons guva 12 punktus.

Grieķijas vienības labā 12 punktus guva Šakils Makisiks. Pa 11 punktiem guva Tailers Dorsijs, Kosts Sluks, kuram arī sešas rezultatīvas piespēles, un Hasans Mārtins. Desmit punktus guva Kosts Papanikolau.

Finālā Stambulas klubs tiksies ar "El Clasico" dueļa "Barcelona" un Madrides "Real" uzvarētāju, Barselonas vienības rindās laukumā dodoties arī Latvijas basketbolistam Rolandam Šmitam. Spēli tiešraidē translēs kanāls "TV3 Sport".

Arī šosezon Eirolīgā bija pārstāvētas desmit valstis ar 18 komandām, kas ir tikpat, cik iepriekšējā sezonā, taču pēc Krievijas iebrukuma Ukrainā trīs Krievijas komandas tika izslēgtas no turnīra.

Pagājušajā sezonā par čempioni kļuva Stambulas "Anadolu Efes", kas finālā pieveica "Barcelona".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!