Foto: F64

Tokijas olimpiskais čempions 3x3 basketbolā Nauris Miezis vēlas ar basketbola klubu "Ķekava" piedalīties Latvijas basketbola Užavas kausā, sportists atklāja LTV raidījumā "Sporta studija podkāsts". Tieši tāds nodoms bijis katram no olimpiskajiem čempioniem, kuri pieteikti kādas pašmāju komandas rindās, skaidroja sportists.

Ziņots, ka "Ramirent" Nacionālās basketbola līgas (NBL) jeb Latvijas Basketbola līgas (LBL) otrās divīzijas klubs "Ķekava" pirms gaidāmās sezonas savā sastāvā pieteikuši Tokijas olimpiskos čempionus un bijušos komandas pārstāvjus Nauri Miezi un Agni Čavaru.

Citas NBL komandas "Kandava"/"Anzāģe" sastāvā Latvijas kausam iekļauts Kārlis Lasmanis, bet "Gulbenes Buki"/BJSS rindās pieteikts 3x3 basketbola komandas "Rīga" pārstāvis Artūrs Strēlnieks.

Miezis sarunā ar LTV atzina, ka situācija, iespējams, nav tāda, kā iztēlojusies sabiedrība, jo viņš un Agnis Čavars nekļūs par regulāriem komandas spēlētājiem NBL čempionātā. Taču basketbolists pozitīvi vērtē reklāmu dzimtajam Ķekavas ciemam.

"Mums nav laika spēlēt klasisko basketbolu," skaidroja Miezis. "Mūs ar Agni pieteica pie "Ķekavas", jo esam ķekavnieki. Tas vairāk domāts Latvijas kausam, un arī Kārlis ir pieteikts tikai Latvijas kausam. Nezinu vēl īsti par Agni, bet domāju, ka es startēšu."

NBL čempionātā vēl 2019./2020. gada sezonā piedalījās Strēlnieks, bet no zelta kvarteta klasisko basketbolu pēdējie spēlēja Miezis un Lasmanis, kuri 2018./2019. gada sezonā pārstāvēja attiecīgi Ķekavas un Jūrmalas vienības.

Miezis nosmēja, ka viņam būs jāpierod gan pie spēles uz abiem groziem, gan lielāka izmēra bumbas. Aizsargs uzsvēra, ka apmēram divus gadus nav spēlējis klasisko basketbolu. Viņš gan apzinās potenciālos riskus, paralēli 3x3 basketbolam piedaloties Latvijas kausa izcīņā.

"Noteikti aiziešu uz kādu "Ķekavas" treniņu. Domāju, treneris Raimonds Feldmanis apspriedīsies ar "Ķekavas" treneri Edgaru Teteri, un uzsvērs, ko es varu, ko nevaru. Protams, jābūt piesardzīgiem, bet man tomēr jāpalīdz "Ķekavai" labi startēt Latvijas kausā," atzina basketbolists, kura lēmumu ietekmējis patriotisms pret dzimto pusi.

Latvijas kauss basketbolā pēdējo reizi pilnvērtīgi tika aizvadīts 1994. gadā, kad to izcīnīja basketbola klubs "Brocēni". Latvijas Basketbola savienība (LBS) turnīru atjaunoja pirms 2020./2021. gada sezonas, bet pēc dažām spēlēm Covid-19 ierobežojumu dēļ to nācās pārtraukt.

Šogad par Užavas kausu nodēvētajā turnīrā piedalīsies 21 komanda no trim Latvijas līgām, augstākā čempionāta komandām izspēlē iesaistoties no trešās kārtas. Sacensības tiks aizsāktas piektdien, 17. septembrī, kad "Tukums"/TSS mājās uzņems basketbola klubu "Saldus".

Kausā no otrās kārtas rietumu divīzijā iesaistīties tieši 3x3 basketbolistu pārstāvētās vienības. "Ķekava" 1. oktobrī pie sevis uzņems basketbola klubu "Jelgava", bet "Kandava"/"Anzāģe" mājās tiksies ar BK "Talsi". Atbildes spēles norisināsies attiecīgi 8. un 9. oktobrī Jelgavā un Talsos.

Savukārt 3x3 basketbola komanda "Rīga" 18. un 19. septembrī gaidāmajam Pasaules tūres posmam Prāgā izvirzījusi sastāvu Kārlis Lasmanis, Guntars Strāķis, Artūrs Strēlnieks un Agnis Čavars. Miezis sarunā ar LTV atklāja, ka viņš turnīru izlaidīs plaukstas savainojuma dēļ. Komandai tādēļ atkārtoti pievienosies kandavnieks Guntars Strāķis, kurš 3x3 basketbola vienību "Rīga" jau pastiprināja turnīrā Debrecenā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!