Foto: EPA/Scanpix/LETA

78 gadu vecumā miris leģendārais treneris Džerijs Slouns, kurš vairāk nekā 20 sezonas vadīja Jūtas "Jazz" komandu, vēsta ESPN.

Slouns ilgstoši slimoja ar Pārkinsona un Levi ķermenīšu slimību.

1965. gada NBA draftā Slounu ar ceturto numuru izvēlējās Baltimoras "Bullets", kurā viņš gan nospēlēja tikai vienu sezonu. Nākamās desmit sezonas viņš aizvadīja Čikāgas "Bulls", katrā no sezonām gūstot vairāk nekā vidēji 10 punktus spēlē. Slouns piedalījās divās NBA Zvaigžņu spēlēs, bet visas karjeras laikā vidēji spēlē guva 14 punktus un izcīnīja 7,4 atlēkušās bumbas.

1976. gadā Slouns beidza spēlētāja karjeru, bet pēc diviem gadiem uzsāka trenera darbu kā Čikāgas "Bulls" galvenā trenera asistents. Pēc gada viņš kļuva par Čikāgas komandas galveno treneri, bet šo amatu zaudēja 1982. gadā. Pēc trīs gadiem Slouns sāka savu izcilo karjeru "Jazz" sistēmā, bet lielās komandas vadīšanu pārņēma 1988. gada decembrī.

Jūtas komandā Slouns kļuva par vienu no izcilākajiem NBA treneriem. 23 sezonu laikā "Jazz" 20 reizes spēlēja "play off", divas reizes tika līdz NBA finālam, bet abas reizes piekāpās izcilajai "Bulls" vienībai ar Maiklu Džordanu priekšgalā. Slouns karjeras laikā ar "Jazz" izcīnīja 1223 uzvaras. Visas trenera karjeras laikā Slounam 2226 spēlēs izcīnīja 1319 uzvaras.

2009. gadā, kad Slouns vēl bija aktīvs treneris, viņu uzņēma NBA Slavas zālē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!