Foto: AP/Scanpix

Mūžībā aizgājis Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Minesotas "Timberwolves" galvenais treneris Flips Sanderss, svētdien paziņoja komanda.

Filips Daniels Sonders dzimis 1955.gada 23.februārī. Basketbola trenera karjerai viņš pievērsās neilgi pēc augstskolas absolvēšanas.

Sonders "Timberwolves" komandu vadīja no 1995. līdz 2005.gadam, palīdzot četrās no sezonām vienībai izcīnīt vismaz 50 uzvaras. To vidū bija arī "Timberwolves" rekords, kad 2003./2004.gada sezonā tika sasniegti 58 panākumi 82 mačos un vēlāk izslēgšanas spēlēs iekļūts Rietumu konferences finālā.

Tomēr jau nākamajā sezonā, kad 51 cīņā bija tikts vien pie 25 uzvarām, Sanderss tika atlaists. Kopš tā laika "Timberwolves" komanda ne reizi nav spējusi kvalificēties izslēgšanas spēlēm.

Sanderss vēlāk laika posmā no 2006. līdz 2008.gadam palīdzēja Detroites "Pistons" komandai trīs sezonas pēc kārtas uzvarēt savā divīzijā. Savukārt turpinājumā viņš vēl divas sezonas aizvadīja Vašingtonas "Wizards" galvenā trenera amatā.

Savukārt aizpērn maijā viņš kļuva par "Timberwolves" kluba prezidentu basketbola jautājumos, bet nedaudz kā gadu vēlāk Sanderss atgriezās galvenā trenera amatā.

Šovasar viņam tika konstatēta Hodžkina limfoma, kas ir limfātiskās sistēmas vēzis. Septembrī viņš dažādu ārstēšanās blakusparādību dēļ aizgāja atvaļinājumā, viņa vietu ieņemot Semam Mičelam, kurš patlaban ir nosaukts par "Timberwolves" galvenā trenera amata vietas izpildītāju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!