Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēlētājs Markuss Moriss veicis galīgo lēmumu atteikt Sanantonio "Spurs" kluba vadībai pēc jau abu pušu veiktas vienošanās par līgumsaistībām, kuru dēļ komanda aizmainīja Latvijas basketbolistu Dāvi Bertānu, bet nu jau šo tukšo vietu sastāvā aizpildījusi ar Treju Lailzu.

Jau ziņots, ka "Spurs" komanda Dāvi Bertānu aizmainīja uz Vašingtonas "Wizards" vienību, lai tā varētu parakstīt līgumu ar viņa topošo aizstājēju Markusu Morisu. Basketbolists ar komandu bija vienojies par 20 miljonu ASV dolāru vērtu līgumu uz divām sezonām, tomēr vēlāk pārdomājis.

Kluba vadība basketbolistam deva divas dienas, lai viņš līdz galam pieņemtu savu lēmumu, līdz tā atsauca savu piedāvājumu un vienojās par sadarbību ar citu spēka uzbrucēju Treju Lailzu, vēsta ESPN žurnālists Eidriens Vožnarovskis.

Lailzs klubam izmaksās 11 miljonu ASV dolāru nākamo divu gadu laikā, bet basketbolista alga otrajā sezonā garantēta tikai daļēji, ziņo "The Athletic" žurnālists Džabari Jangs.

23 gadus vecais kanādietis līgā nospēlējis četras sezonas, kuru laikā viņš pārstāvējis Jūtas "Jazz" un Denveras "Nuggets" komandas. Spēka uzbrucējs vidēji spēlē sakrājis 7,6 punktus un 3,9 atlēkušās bumbas, pārsvarā mačos iesaistoties no rezervistu soliņa.

"Nuggets" komandai bija iespējams Lailzam izteikt kvalifikācijas līguma piedāvājumu, tomēr tā maiņas darījumā no Oklahomsitijas "Thunder" ieguva Džeremiju Grantu, tādējādi aizpildot spēka uzbrucēja pozīciju. Denveras klubs ļāva Lailzam kļūt par neierobežotu brīvo aģentu, atsakoties no jebkādām tiesībām uz viņu.

Kā jau prognozēts, Moriss tā vietā izlēmis pievienoties Ņujorkas "Knicks" komandai, kas viņam piešķīrusi 15 miljonu ASV dolāru vērtu līgumu uz nākamo sezonu. Basketbolists šo uzskatot par iespēju nopelnīt vēl labāku līgumu jau nākamajā vasarā.

29 gadus vecais Moriss pērn pārstāvēja Bostonas "Celtics" komandu, tās labā vidēji spēlē gūstot 13,9 punktus un izcīnot 6,1 atlēkušas bumbas.

Ņujorkas "Knicks" komandai pēkšņi bija pieejami līdzekļi zem algu griestiem, jo atklātas uzbrucēja Redžija Buloka veselības problēmas, kas ļāvušas kluba vadībai ar spēlētāja aģentu vienoties par jaunu, mazāk apmaksātu līgumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!