Foto: LETA

Latviešu speciālists Kārlis Muižnieks, kurš ir galvenais treneris Južnijas "Himik" komandā, trešdien kļuva par Ukrainas čempioniem basketbolā.

Ukrainas čempionāta finālsērijas trešajā spēlē "Himik" izbraukumā ar 81:41 (25:17, 19:10, 18:7, 19:7) sagrāva Dņepropetrovskas "Dņipro", sērijā līdz trim panākumiem triumfējot ar 3-0.

Muižniekam un "Himik" šī sezona bija izcila, jo klubs triumfēja regulārajā čempionātā, izcīnot 30 uzvaras tikpat mačos, turklāt arī divās izslēgšanas spēļu kārtās nepiedzīvoja nevienu zaudējumu, uzvarot visos sešos aizvadītajos mačos. Līdz ar to Južnijas kluba sezonas bilance ir 36-0.

Tiesa, Ukrainā valdošās politiskās situācijas dēļ klubu budžeti ir krietni sarukuši un konkurence samazinājusies, komandām nestartējot arī Eirokausos.

Tikmēr trešo vietu Ukrainas čempionātā izcīnīja iepriekšējās sezonas čempione Kijevas "Budiveļņik", kur vēl pērn par galveno treneri strādāja Latvijas izlases speciālists Ainars Bagatskis. "Himik" finālā pērn piekāpās tieši "Budiveļņik" basketbolistiem.

Muižnieks par "Himik" galveno treneri kļuva 2013.gada pavasarī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!