Foto: DELFI

Latviešu basketbola speciālists Kārlis Muižnieks kļūs par Ukrainas komandas Južnijas "Himik" galveno treneri, noskaidrojis portāls "basket.com.ua".

Ukrainā Muižnieks strādāja arī nupat aizvadītajā sezonā, palīdzot Krivojrogas "Krivbasbasket" komandai, izcīnot devīto vietu regulārajā sezonā.

Tāpat šajā komandā aizvadītajā sezonā par fizisko sagatavotību rūpējās Māris Bružiks.

Savukārt regulārās sezonas ceturtā spēcīgākā komanda "Himik" izslēgšanas spēlēs zaudēja jau ceturtdaļfinālā, kurā ar 0-4 piekāpās Ļvovas "Politehnika" spēlētājiem.

Darbs "Krivbasket" komandā Muižniekam bija otrā ārzemju pieredze. Pirms tam viņš kopš 2009.gada vadīja Polijas klubu Sopotas "Trefl", padarot to par otro spēcīgāko valstī.

Savukārt treneru karjeras sākumā no 1999.gada līdz 2007.gadam Muižnieks trenēja vairākkārtējos Latvijas čempionus "Ventspils", bet pēc tam pusotru sezonu bija Rīgas "Barons"/LMT galvenais treneris. Tāpat Muižnieks kā galvenais treneris vadījis Latvijas vīriešu nacionālo izlasi divos Eiropas čempionātos un bijis Ainara Zvirgzdiņa palīgs Latvijas sieviešu basketbola valstsvienībā.

Ukraina pēdējā laikā ir ļoti iecienīta latviešu treneriem. Ainara Bagatska trenētā Kijevas "Budiveļņik" komanda pašlaik sacenšas Ukrainas čempionāta finālsērijā, "MBK Mykolaiv" vienība ar Agri Galvanovski un Artūru Štālbergu treneru korpusā šajā sezonā palika regulārās sezonas desmitajā vietā, bet 13.pozīcijā 14 komandu konkurencē ierindojās Dņeprodzeršinskas "Dņipro-AZOT" vienība, kurā galvenā trenera Andrja Prokuraita palīgs vairākus mēnešus bija latvietis Guntis Endzels.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!