Foto: LETA

Latvijas basketbola kluba "Ventspils" galvenā trenera amatu pēc neveiksmīgi aizvadītas sezonas saglabājis Kārlis Muižnieks, trešdien paziņoja Kurzemes vienība.

Ventspilnieki aizvadītajā sezonā "Aldaris" Latvijas Basketbola līgā (LBL) samierinājās ar bronzas medaļām, bet bija arī tuvu tam, lai paliktu bez godalgām. LBL pusfinālā ventspilnieki piekāpās saviem pēdējo gadu principiālajiem pretiniekiem "VEF Rīga", bet "mazajā finālā" sērijā līdz trīs uzvaram ar 3-2 pieveica citu Kurzemes klubu "Liepāja/Triobet", lai gan sērijā zaudēja pirmās divas spēles.

"Izanalizējām aizvadīto sezonu un, kā jau iepriekš biju teicis, tad pirmo sezonas pusi pretenziju nebija. Toties par otro pusi gan. Viss sliktais, kas varēja notikt, tas arī notika," pēc otrdien notikušās "Ventspils" vadības sēdes sacīja kluba valdes priekšsēdētājs Ralfs Pleinics. "Galvenais iemesls sliktajai sezonai otrajai pusei bija spēlētāju atlase. Otro pusi varam noformulēt dažādi – tā bija neveiksmīga, izgāzta u.t.t., taču lietas būtību tas nemaina. Mēs izvirzīto uzdevumu neizpildījām. Turpināsim analizēt kāpēc tā notika, taču šodien sākam dzīvot nākotnei un ar domām par nākamo sezonu."

Pēc Pleinica teiktā, komandā radikālas izmaiņas nenotiks un "visi treneri paliek savā vietā un arī plāni paliek iepriekšējie. Proti, mums ir jākļūst par LBL čempioniem."

"Ventspils" nākamajā sezonā vēlas spēlēt kādā no Eiropas klubu turnīriem, taču vēl nav zināms kurā. "Mums ir garantēta vieta FIBA Eiropas kausa izcīņā, taču prātā paturam arī FIBA Čempionu līgu. Spēlēšana tajā būs atkarīga no tā, kā izlems "Valmiera/Ordo". Viņiem kā LBL čempioniem ir pirmā roka. Ja Valmieras komanda atteiksies no šī turnīra, tad otrā roka pieder "VEF Rīga". Ja šīs abas komandas atsakās no šī turnīra, tad ir mūsu kārta. Skaidrību šajā jautājumā ilgi nebūs jāgaida. Līdz 17. jūnijam klubiem ir jāpasaka sava nostāja attiecībā pret spēlēšanu vai nespēlēšanu šajā turnīrā. Vēlreiz uzsveru, ka BK "Ventspils" arī nākamsezon spēlēs Eiropā, vien paliek atklāts jautājums – kurā turnīrā."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!