Foto: LETA

Kaut Latvijas vicečempioniem basketbolā "Ventspils" FIBA Eiropas kausa turnīra pirmā posma noslēguma kopvērtējuma tabula izskatās skaista, vairāki mači nebija viegli, atgādina vienības galvenais treneris Kārlis Muižnieks.

Kā ziņots, "Ventspils" jaunizveidotā FIBA Eiropas kausa pirmā posma noslēdzošajā, sestajā, mačā otrdien ar rezultātu 96:73 (34:24, 15:17, 24:16, 23:16) savā laukumā droši pieveica Polijas vienību Zgoželecas "PGE Turow". "Ventspils" jau pirms pēdējā mača bija garantējusi pirmo vietu apakšgrupā un tā noslēgumā tika pie sešām uzvarām, bet otro ceļazīmi grupā otrdien izcīnīja Laura Blaua pārstāvētā Lietuvas vienība Pasvāles "Pieno žvaigzdes".

"Jau pēc tam, kad kļuva zināms, ka spēlē ar poļiem mums no turnīra tabulas viedokļa nav lielas nozīmes, teicu, ka arī šim mačam gatavosimies tāpat kā uz jebkuru spēli un mūsu mērķis ir nemainīgs - jācīnās par uzvaru," "Ventspils" komandā citēti Muižnieka izteikumi pēc dueļa. "Kā pirms katras spēles, arī pirms šī mača izvirzījām uzdevumus, kurus spēlētājiem vajadzēja izpildīt. Vēlējāmies izmantot savas stiprās puses un uzspiest uz pretinieka vājajām vietām. Kaut kas sanāca, kaut kas nē. It īpaši pirmajā puslaikā, kad aizsardzībā bijām pārāk vaļīgi, kad nebijām aktīvi cīņā par atlēkušajām bumbām. Kad otrajā puslaikā aiztaisījām vājās vietas, uzreiz rezultāts auga daudz straujāk mums par labu. Beigu beigās uzvara sanāca pat salīdzinoši pārliecinoša."

"Pirms turnīra sākuma komandai tika izvirzīti mērķi un galvenais no tiem bija iekļūt otrajā posmā. Vai biju plānojis sešas uzvaras, tam nav lielas nozīmes. Galvenais bija iekļūt otrajā posmā," stāstīja Muižnieks. "Beigu tabula izskatās skaisti, taču atcerēsimies, ka pirmajos mačos uzvaras nemaz tik viegli nenāca. Tikai sākot ar kādu trešo spēli komanda pamazām sāka ieskrieties un uzvaras kļuva pārliecinošākas."

Jau tagad zināmas divas no trim "Ventspils" pretiniecēm otrajā posmā - tās būs B apakšgrupā uzvarējusī Beļģijas komanda Antverpenes "Giants" un Latvijā labi zināmā Čehijas spēcīgākā vienība Nimburkas ČEZ, kas jau garantējusi otro vietu F grupā. Ceturtā Latvijas vicečempionu pretiniece būs kāda no grupu labākajām trešajām komandām, kas noskaidrosies vien pēc trešdien gaidāmajiem noslēdzošajiem mačiem.

"Pirms otrā grupu turnīra mūsu mērķis ir līdzīgs - gatavosimies uz katru nākamo maču un, protams, ka vēlamies iekļūt "play-off"," stāstīja Muižnieks. "Ventspils" pirmo maču otrajā posmā aizvadīs 16.decembrī, kad izbraukumā sacentīsies ar Čez.

Pēc otrdienas mača "Ventspils" komandas vadība lēmusi vēlreiz uz mēnesi pagarināt pārbaudes laiku ar amerikāņu leģionāru Demjeru Pitsu.

"Lai līgumu pagarinātu līdz sezonas beigām, vēl līdz galam neesam pārliecināti par viņa kvalitātēm. Nenoliedzami, ka Pitss ir centīgs, viņam izdodas daudz labas lietas, taču, kā jau teicu, vēl nav 100% pārliecības par to, vai ar viņu līgums slēdzams līdz sezonas beigām," atklāja Muižnieks.

Pitss ventspilniekiem uz pārbaudes laiku pievienojās oktobra beigās, bet novembra beigās viņa līgums tika pagarināts uz mēnesi.

Kā ziņots, FIBA Eiropas kausa turnīrā piedalās 56 komandas no visas Eiropas, kas sadalītas divās konferencēs. Katrā konferencē izveidotas septiņas apakšgrupas ar četrām komandām, kas aizvadīs divu apļu turnīru. Pēc tā katru grupu pirmo divu vietu ieguvējas un četras no 14 labākajām trešajām komandām iekļūs otrajā posmā, kurā 32 komandas, kas būs sadalītas astoņās grupās, vēlreiz izspēlēs divu apļu turnīru.

Pēc tam gaidāmi astotdaļfināli un ceturtdaļfināli, bet sacensību finālčetrinieka izspēle plānota 2016.gadā no 29.aprīļa līdz 1.maijam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!