Foto: LETA

Vicečempione "Ventspils" kontrolēja notikumu attīstību visu "Aldaris" Latvijas Basketbola līgas (LBL) regulārā čempionāta maču pret valsts čempioniem "VEF Rīga", uzskata ventspilnieku galvenais treneris Kārlis Muižnieks.

Kā zināms, "Ventspils" piektdien principiālā duelī izbraukumā 89:81 (25:17, 21:24, 18:21, 25:19) pieveica "VEF Rīga" komandu.

"Protams, šī spēle ir ar īpašu atmosfēru un sajūtām spēlētājiem. Domāju, ka mana komanda nervozēs, bet ar pirmajām minūtēm spēlētāji parādīja, ka viņi nav satraukušies un pildīja plānu. Spēle sākumā gāja kā pa viļņiem. "VEF Rīga" komandai ir samērā laba rotācija un plašs rezervistu soliņš, ar ko viņi arī labi variēja. Skatītājiem patika, jo šajā mačā bija intriga un agresivitāte. Visu maču kontrolējām notikumu attīstību laukumā. Komanda labi pastrādāja. Ceru, ka šis mačs dos papildu stimulu enerģiju un labāku spēli, kas noderēs Eirokausos," pēc uzvaras uzsvēra Muižnieks. "Galvenais rīdziniekiem ir neļaut uzturēt ātru spēles tempu. Otrajā puslaikā labāk cīnījāmies zem groziem. Zinājām, kā pret kuru spēlētāju spēlēt, jo bijām veikuši izpēti."

Tikmēr "VEF Rīga" galvenais treneris Karloss Frade pēc dueļa sacīja, ka "Ventspils" bija pelnījusi uzvarēt, kamēr viņa vadītā komanda nebija.

"Grūti izvēlēties pareizos vārdus, kāpēc piedzīvojām zaudējumu. Jau teicu spēlētājiem, ka tas ventspilnieku sākuma 0:9 izrāviens mani dara traku. Pret "Ventspili" ir skaidrs, ka ir jābūt gatavam jau uz viņu pirmajiem uzbrukumiem. Mēs esam stulbi. Esam pietiekami stulbi, lai iešautu sev kājā un zaudētu spēli. Gan sākumā, gan beigās ļāvām pretiniekiem mest brīvus metienus, kas gan attaisnojami. Vienalga vai tā ir "Ventspils", vai "Valmiera"/ORDO, ja mēs nepārtrauksim būt stulbi, mēs viņus neuzvarēsim. Kad mēs to sapratīsim, tad mums aizies spēle gan LBL, gan VTB Vienotajā līgā," pikts bija Frade. "Tas nav pieļaujams, ka pretinieku labākajam metējam Kristapam Janičenokam tiek ļauts izdarīt brīvus metienus. Mēs nebijām gatavi, ko pret "Ventspili" nevar atļauties. Mēs bijām pieci spēlētāji, bet neviens nestrādāja aizsardzībā. Tomēr daži no spēlētājiem smagi strādā, esmu apmierināts ar viņiem. Esmu apmierināts ar to, kā viņi centās."

Frade tikmēr uzslavēja Mareka Mejera sniegumu, kurš pēc Eiropas čempionāta kļuvis par "VEF Rīga" līderi.

"Pēc izlases Mareks atguvās un spēlēja arvien labāk un labāk, deva lielu ieguldījumu. Nesen viņam radās problēmas ar muguru, kas neļauj rādīt labāko sniegumu. Viņš jūtas arvien labāk, sāpju nav. Esmu ļoti apmierināts ar viņu. Viņš ir lielisks spēlētājs," uzsvēra Frade.

Tāpat izskanējusi informācija, ka Frade krēsls "VEF Rīga" galvenā trenera amatā nav pārāk stabils un neveiksmju gadījumā viņš drīzumā varētu tikt atbrīvots no amata.

"Katru dienu es daru savu darbu un cenšos to darīt labāk. Man nav nekādas nožēlas par pieņemtajiem lēmumiem. Nedomāju par to, mēģinu no komandas izdabūt pašu labāko. Svarīgākais ir koncentrēties uz nākamajiem treniņiem un labot pieļautās kļūdas," piebilda Frade.

Tikmēr "Ventspils" kapteinis Janičenoks izteicās, ka ventspilnieki spēlējuši ar lielu atdevi. "Esmu priecīgs par uzvaru, par savu komandu. Katrs atdeva ja ne maksimumu, tad tuvu tam. Gribētu, lai spēle nav tā kā pa kalniem, lai nebūtu kritumu. Labā lieta, ka beigās šodien nospēlējām labi un uzvarējām.

"Šodien neuzspējām un pēdējās minūtēs pieļāvām kļūdas aizsardzībā, ielaižot punktus un zaudējot bumbas. Pret "Ventspili" neko tādu nevar atļauties. Domāju, ka pirmās minūtes, kad ļāvām pretiniekiem atrauties, bija tādas pašas kļūdas kā jau visu sezonu. Ar to jātiek galā," tikmēr uzsvēra "VEF Rīga" spāņu basketbolists Gilje Ruvio.

"Ventspils" un "Liepāja"/"Triobet" ar 11 uzvarām 13 spēlēs ir LBL kopvērtējuma līderi, kamēr desmit uzvaras 12 mačos ir "Valmiera"/ORDO rēķinā. Tikmēr čempionei "VEF Rīga" ir pieci panākumi septiņos mačos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!