Foto: Mika Zankovska kolāža

Kaut kur starp skujām, karbonādēm un dāvanu papīra driskām vēl pēdējoreiz 2021. gadā – MVP nedēļas atskats. Jo itin raženi pastrādājām, neskatoties uz svētku laiskumu pirkstos un prātos, un darīsim to pašu arī šonedēļ – sagaidot ierodamies 2022.

Ainars Bagatskis: 'Biju par ārzemju treneri Latvijas izlasei, lai redzētu atšķirību. Ja tāda ir'

Foto: Imago Sport/Scanpix/LETA

Aprunāties ar Ainaru Bagatski rosināja situācija uz Ukrainas un Krievijas robežas – latviešu treneris šobrīd vada gan Ukrainas klubu no Kijevas, gan nacionālo valstsvienību, un kuru katru brīdi var tikt ierauts pasaules notikumu virpulī. Austrumu kaimiņa pēdējā laika aktivitātes liek justies neomulīgi ikvienam, kur nu vēl tiem, kas patlaban Ukrainā... Protams, arī par basketbolu bija interesanti parunāt. Tostarp – Latvijas izlases demonstrēto.

Lasīt vairāk

Milzis, kuru gandrīz nepamanīja. Kā basketbols tomēr nepazaudēja Šakilu O'Nīlu

Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Šakils O'Nīls ir viens no visu laiku dižākajiem centra spēlētājiem basketbolā. Šobrīd – TV seja un veiksmīgs investors, kura īpašumu kopējā vērtība lēsta 400 miljonu dolāru apmērā. Fizisko īpašību dēļ – unikāls eksemplārs, kura gigantisko stāvu nav iespējams nepamanīt! Pilnīgi vai neticami, ka pirms 33 gadiem, vēl pirms harizmātiskais jauneklis kļuva par NBA sensāciju, viņš koledžu basketbola skautu radariem teju paslīdēja garām...

Lasīt vairāk

U20 izlase joprojām ārpus elites: satraucoša tendence vai Latvijas hokeja specifika?

Foto: IIHF

2017. gada ievadā Latvijas U20 hokeja izlase atvadījās no pasaules čempionāta elites divīzijas. Kopš tā laika bijuši četri mēģinājumi atgriezties pie spēcīgākajiem, taču tas joprojām nav izdevies. Svaigākā neveiksme tika piedzīvota aizpagājušajā nedēļā, turklāt – ar komandu, kas speciālistu aprindās dēvēta par talantīgu un daudzsološu... Ulvis Brože meklēja atbildes, vai šie notikumi ieskicē visa Latvijas hokeja nākotnes perspektīvas.

Lasīt vairāk

Kamēr latvieši laiza brūces, junioru hokeja elites komandas svētdien Kanādā uzsāka savu pasaules čempionātu, un šim notikumam par godu atcerējāmies 1987. gada 4. janvāri – dienu, kas laukumā satikās PSRS un Kanādas junioru izlases un ko daudzi joprojām uzskata par zemāko punktu visā starptautiskā hokeja vēsturē. Sitieni ar galvu, spērieni pa vēderu, divi dauza vienu – tas viss tur bija, komandām uz ledus izplūcoties pilnos sastāvos. Spēli nepabeidza, komandas izmeta no turnīra... Un, jā, tam visam pa vidu arī rīdzinieks Aleksandrs Kerčs. Līdzsvaram – stāsts par kādu dāmu, kas pie rallija auto stūres savulaik ierādīja vietu daudzām WRC slavenībām, neapstrīdami pierādot, ka šī nav tikai vīriešu pasaule, savukārt Ziemassvētku dienā pievērsāmies aktivitātei, kas Latvijā iekaro arvien plašāku piekritēju loku, bet labākajiem ļāvusi plūkt starptautiskus panākumus – ziemas peldēšanai.

Kas gaidāms "MVP"

Gadu mijā svērsim un izvērtēsim neseno ziņu par NHL hokejistu kurvīti gaidāmajām olimpiskajām spēlēm, smalkāk pastāstīsim par kādu visnotaļ unikālu rekordisti no mūsu pašu vidus, kā arī divus ļoti atšķirīgus stāstus arī par dažādām pasaules sporta zvaigznēm, kuras, nonākot karjeras zemākajā punktā, aizgāja katra savu ceļu – vienu tagad cildinām kā pasaules spēcīgākās līgas rekordistu, otra – izvēlējās aiziet no šīs pasaules... Un, kā jau pie svētkiem – arī mazliet neveselīgas pārtikas. Šoreiz gan profesionālu sportistu dzīvē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!