Foto: Gata Pabērza kolāža

Šodien pāršķiram nedēļu, pāršķiram mēnesi, pāršķiram Mēness fāzes un pat gadalaikus – ziema beidzot pošas atvaļinājumā. Tikmēr digitālajam žurnālam MVP atpūta nav ne prātā – jo sporta dzīve Latvijā un pasaulē, lai arī pēdējā gada laikā Covid-19 manāmi atspārdīta, turpinās.

Čomu būšana, zibens spēriens un neelastīgais Štelmahers. Kāpēc basketbola izlase iestūrēja grāvī?

Foto: F64

Nākamajās dienās pēc basketbola izlases zaudējuma izšķirošajā spēlē pret Bulgāriju publiskajā telpā izskanēja daudz vētrainu emociju un asu viedokļu, taču mēs palūdzām pieciem ekspertiem – Ojāram Kehrim, Ralfam Pleinicam, Agrim Galvanovskim, Armandam Pučem un Raimondam Rudzātam – tieši un racionāli novērtēt gan Latvijas Basketbola savienības un komandas galvenā trenera Roberta Štelmahera atbildību, gan ieskicēt sekas, kā palikšana ārpus Eiropas elites atsauksies uz basketbola saimniecību kopumā, un iespējamos tālākos soļus, lai postījumus mazinātu.

Lasīt vairāk

Iecirst nagus NHL. Rūdolfa Balcera svarīgā sezona karjerā?

Foto: AP/Scanpix/LETA

Rūdolfs Balcers sācis jaunu posmu savā karjerā – talantīgais hokeja uzbrucējs no Otavas pārcēlies uz Kaliforniju un turpmāk pārstāvēs Sanhosē "Sharks" kluba krāsas, kas mums saistās ar nostaļģiju par deviņdesmitajiem. Rūdolfam gan sentimentam nav laika: ja gribas palikt lielajā līgā, nākamajos trijos mēnešos sevi atkal jāpierāda no jauna. Un sākums ir daudzsološs, sarunā ar MVP aizkulises atklāj pats Rūdolfs.

Lasīt vairāk

No basketbola mesijas par dārznieku. 'NBA drafta lielākā kļūda' Darko Miličičs

Foto: AFP/Scanpix/LETA

Divi apžilbuši padomdevēji, viens izcils treniņš, un dažas nedēļas vēlāk knapi pilngadīgais Darko Miličičs jau dalīja vienu skatuvi ar Lebronu Džeimsu – 2003. gada NBA draftā aiz sevis atstājot tādus nākamos līgas spīdekļus kā Karmelo Entonijs, Kriss Bošs un Dveins Veids. Taču no "viņam piederēs šī līga!" līdz "drafta lielākā izgāšanās" pagāja vien pāris gadu... Tagad 213 centimetrus garais serbs audzē ķiršus, basketbolu atstājis pagātnē un ir laimīgs. Stāsts par Darko ir stāsts par pārpratumiem, likteni, izvēlēm un pieņemšanu.

Lasīt vairāk

Vēl pagājušajā nedēļā paskaitījām gadus Jaromīra Jāgra pasē – čehu hokeja virtuozs, kurš pirmos soļus uz NHL ledus spēra laikā, kad Vecrīgā vēl nebija saceltas barikādes, Džordžs Bušs seniors tik tikko bija nomainījis Ronaldu Reiganu ASV prezidenta krēslā, un divas trešdaļas tagadējā Rīgas "Dinamo" spēlētāju vēl nebija dzimuši, turpina spēlēt profesionālu hokeju arī šodien! Kā, kāpēc un cik vēl ilgi – par to Ingrīdas Upītes rakstā. Un vēl ieviesām skaidrību par to, kā šā brīža pasaules attālinātajā un ierobežojumiem pilnajā ikdienā darbojas dopinga kontroles sistēma, un kādus riskus tas iezīmē pirms Tokijas un Pekinas olimpiskajām spēlēm.

Kas gaidāms "MVP"

Nākamajā nedēļā pieliksim punktu līdz šim bezcerīgākajai sezonai KHL projekta Rīgas "Dinamo" vēsturē, tiesa – mēģinot starp pelēkajiem mākoņiem uztaustīt arī kādu saules stariņu no komandas pagātnes. Pēc tam, kad būs izrādīta uzmanība karalim (futbolam), izdarīsim reveransu arī karalienei (vieglatlētikai), kurai šovasar jāpošas uz balli Tokijā, bet ar kleitām nupat izskatās pavisam švaki. Armands Puče jau pievienojis savas rindkopas basketbola izlases apspriešanas "konkursā", un lūkosim pataustīt arī patlaban aktuālo tēmu – kas slēpjas aiz runām par Kristapa Porziņģa iespējamo darba vietas maiņu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!