Foto: Gata Pabērza kolāža

Sportisti nav tikai muskuļu maisi, kuri realizē savu treneru vai darba devēju ieceres. Vismaz tā tam nevajadzētu būt. Aizvadītajā nedēļā sporta medijs MVP padziļināti aplūkoja vairākas Latvijas sporta personības – kāds atradis sev mājas Luksemburgā, kāds notēmējis uz Saeimu, bet vēl kāds jau divus gadus sevi sauc par zemessargu.

Atradis laimīgo zemi – Latvijas rekordists sprintā Ronalds Arājs dzimtenē atgriezties nedomā

Foto: Romāns Kokšarovs/F64

Ronalds Arājs bija viena no Eiropas cerībām baltam cilvēkam tik neraksturīgajā 100 metru sprintā. Taču karjera aprāvās veselības dēļ. Sekoja sarežģīts posms, kas nesa daudz vilšanos. Tagad Ronalda ģimene un mājas ir Luksemburgā, bet Latvijas vieglatlētiku sarunā ar Almantu Poikānu viņš raksturo vienā kodolīgā vārdā – salīdzinot ar vietu, kur saule neiespīd...

Lasīt vairāk

Armands Puče: Briedis un spārni... Davai, lido!

Foto: Dmitrijs Suļžics/F64

Maira Brieža nonākšana Latvijas politikā ir viena no pēdējo nedēļu apspriestākajām tēmām ne tikai sporta vidē vien, un Armanda Pučes redzējumu uz to MVP lasītāji gaidīja ar nepacietību. Un – sagaidīja! "Pēdējos desmit gados pa visiem galiem viņam ir ierīvēta cieša pārliecība, ka viņš praktiski nevar tikai dzemdēt un pats sev izoperēt aklo zarnu – visā pārējā Mairis varētu būt amatnieks ar zelta rokām..." Armanda redzējums par jauno politiķi, kura uzdevums "Saskaņā" būs strādāt par latvieti. Sliktākajā versijā – par pasaules čempionu. Nu, vai vēl sliktāk – par leģendu...

Lasīt vairāk

'Trīs dienās par latviešiem jautājušas trīs koledžas'. Hokeja talantu 'domkrats' Kārlis Zirnis

Foto: Romāns Kokšarovs/F64

Viņš palīdz jaunajiem spēlētājiem dažādos veidos – aizliekot vārdu, nākot talkā ar padomu un palīdzot aizpildīt dokumentus, kas ASV koledžu sporta birokrātijas labirintā ir atsevišķa stāsta vai varbūt pat grāmatas vērts temats. "Es neesmu aģents – nesaņemu ne kapeikas. Vienkārši palīdzu. Daudzi saka, lai eju strādāt par aģentu un ar to pelnu naudu, bet mani tas neinteresē," MVP atzīst Kārlis Zirnis – viens no Latvijas hokeja U-20 izlases treneriem pasaules čempionātā, kas patlaban risinās Edmontonā.

Lasīt vairāk

Vēl pagājušajā nedēļā tuvāk iepazinām vienu no Latvijas vīriešu basketbola izlases galvenā trenera Lukas Banki asistentiem – tikai 37 gadus veco Artūru Visocki-Rubeni, kurš lielajā basketbolā nonācis pavisam netipiski. Tāpat izsekojām līdzi, kā gadu gaitā mainījusies četrkārtējā F-1 pasaules čempiona Sebastjana Fetela personība – vācietis paziņojis, ka šī sezona viņam sportā ir pēdējā.

Kas gaidāms "MVP"

Jauno nedēļu esam iesākuši ar ekskluzīvu interviju ar NBA vienradzi Kristapu Porziņģi, kurš sarunā ar Reini Lāci atskatījās uz Dalasā pavadīto laiku un kluba maiņu, kā arī ieskicēja savus mērķus ar Latvijas izlasi. Nedēļas turpinājumā Raimonds Rudzāts izteiksies par sportistiem un viņu lomu sabiedrībā, palūkosim, kādas neparastas sporta disciplīnas savulaik iekļuvušas olimpiskajā programmā un kāda tā varētu izskatīties 2028. gadā Losandželosā, uz Kevina Durenta fona apskatīsim citu NBA spīdekļu pieprasītās, bet nesaņemtās maiņas, kā arī atgādināsim par kādu 90 gadus senu leģendārā Jāņa Daliņa sasniegumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!