Foto: Gata Pabērza kolāža

Lai gan aizvadītā nedēļa dāvāja šikas brīvdienas un laiks aiz loga nebūt nebija tāds, lai pavadītu ilgas stundas ekrānos, sporta cienītāji Latvijā izrādījās ļoti aktīvi lasītāji – vismaz tā novērojām mēs, sporta medijs MVP. Bet varbūt vienkārši pie vainas aizraujošās tēmas! Jo tādu mums viņnedēļ netrūka.

Var par pusotru miljonu, var par pieciem... Konstruējam Eirolīgas klubu Rīgā

Foto: Imago/Scanpix/LETA

Sapnis par Latvijas klubu basketbola Eirolīgā nav jauns – tā saknes atradīsiet vēl pagājušā gadsimta deviņdesmitajos. Basketbola ļaužu valodās šīs runas atgriežas atkal un atkal, taču allaž noslēdzas ar grūtsirdīgu nopūtu un tēmas maiņu. MVP nolēma spert mazu solīti tālāk un nopūtas vietā parēķināt. Aprunājoties ar Latvijas vadošajiem treneriem, basketbola ļaudīm un Eiropas tirgū strādājošiem aģentiem, kā arī ņemot talkā pieejamos skaitļus, uz papīra tapa komanda – reāli spēlētāji, izmaksas, pozīcijas un priekšnoteikumi sapņa materializēšanai īstenībā.

Lasīt vairāk

Pēdējā brīža veiksme. Izkļuvis no Dalasas, Porziņģis atgriežas vienradža režīmā

Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Vājākā komandā, bet lielākā komfortā – apmēram šādi var rezumēt Kristapa Porziņģa sesto sezonu NBA, kas pirms pusotras nedēļas noslēdzās Atlantā. Lēmums, ko Dalasā pieņēma pēdējās stundās – ja ne minūtēs – pirms aizvērās darījumu tirgus durvis, šobrīd ļauj justies labi visām iesaistītajām pusēm, tomēr īstais eksāmens vēl priekšā. Tāpat kā priekšgājēji, Vašingtona šo lappusi pāršķīrusi vienlaikus kā ar sajūsmu, ka ieguvusi vienradzi, tā bažīgu cerību – ka unikālais dzīvnieks nebūs klibs...

Lasīt vairāk

Viņa dēļ NHL mainīja noteikumus. Vairākkārt... Hokeja 'brīnišķīgais prāts'

Foto: No privātā arhīva

Lielākā daļa Latvijas sporta cienītāju Rodžera Nīlsona vārdu noteikti dzird pirmoreiz. Kādēļ tā – pat grūti izskaidrot, jo šis kanādietis hokeja spēles vēsturē atstājis zīmīgas pēdas – pietiekami, lai tiktu uzņemts Slavas zālē. Gaisā sākot virmot pasaules čempionāta noskaņām, ir piemērots brīdis izstāstīt šo hokeja leģendu. Jo Nīlsona atradumi mainīja hokeja noteikumus visā pasaulē.

Lasīt vairāk

Vēl pagājušajā nedēļā Raimonds Rudzāts lika galdā dažus pretargumentus, oponējot LOK bijušā prezidenta Aldona Vrubļevska iepriekšējā nedēļā 'MVPersonība' sarunā paustajam redzējumam par Mairi Briedi, Egīls Jurisons atklāja pēdējos pavērsienus Latvijas vieglatlētikas virtuvē, kurai draud pamatīgas nepatikšanas, savukārt Jānis Freimanis iepazīstināja ar Garijs Kasparova dzīves stāstu – par opozicionāru dzīves garumā, kas nebija piejaucējams PSRS ideoloģijai nedz spožās šahista karjeras laikā, nedz tagad – kad sliktākās padomju tradīcijas pārņēmis Vladimira Putina diriģētais Kremlis.

Kas gaidāms "MVP"

Šonedēļ pēc ilgāka laika atgriezīsimies Ukrainā, kur ar ieroci rokās savu zemi aizstāv arī kāds mūsu pusē basketbola ļaudīm ar ilgāku stāžu labi zināms vīrs – ar kuru sazinājāmies un aprunājāmies par to, kas notiek Kijivas pievārtē. Pagājušajā nedēļā tēmu pārprodukcijas rezultātā ārpus MVP plāniem palika divas jau pieteiktās lietas, ko tad paveiksim šajā nedēļā – paskaitīsim naudu, kas tiek tērēta kādas ļoti pretrunīgi vērtētas Latvijas sporta iestādes uzturēšanai pie dzīvības, kā arī pašķetināsim kādu interesantu spiegu lietu no Austrumiem. Aprunāsimies ar Latvijas izlases treneri, sagaidīsim izšķirošās spēles NHL un kas sakāms būs Armandam Pučem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!