Foto: Gata Pabērza kolāža

Aizvadītajā nedēļā MVP analizējām Kristapa Porziņģa lomu Dalasas "Mavericks" problēmās aizsardzībā, atcerējāmies unikālo Rīgas "Dinamo" leģionāra Lī Sveta stāstu, kā arī pastāstījām par kārtējo izcilo komandu, ar sportu nesaistītu negadījumu sekām un vienu no tūkstošgades mijas spilgtākajiem NBA spēlētājiem.

Grēkāzis vai sistēmas ķīlnieks?

Foto: AFP/Scanpix/LETA

NBA komanda Dalasas "Mavericks" starpsezonā centās pastiprināt aizsardzības bastionus, taču pašlaik tie joprojām ir pārāk viegli iekarojami. Arvien biežāk ar pirkstu tiek rādīts Kristapa Porziņģa virzienā, jo latvieša garais augums un rokas šosezon ne tik bieži apgrūtina pretinieku uzbrukumus. Bet varbūt problēma ir dziļāka?

Lasīt vairāk

Lī Svets. Samaksāja, lai uzspēlētu kopā ar Ozoliņu

Foto: Romāns Kokšarovs/F64

Lī Svets guva vārtus savā debijas spēlē KHL, bet pēc tam iemeta arī savā debijā NHL. Par iespēju spēlēt Rīgas "Dinamo" viņš samaksāja no savas kabatas, bet dažus mēnešus pēc debijas NHL nolēma beigt karjeru. 25 gadu vecumā... Lai gan rokās viņam jau bija līgums ar NHL klubu.

Lasīt vairāk

'Mīļā, tev tas ir jāredz!' Džeisona Viljamsa stāsts

Foto: DELFI

Jebkurš NBA līdzjutējs ar stāžu starp tūkstošgades mijas spilgtākajiem spēlētājiem nosauks atraktīvo saspēles vadītāju Džeisonu Viljamsu. Par "Balto šokolādi" dēvētais puisis ar savām piespēlēm un māņkustībām no krēsliem spēja piecelt pat tos, kuri basketbolam pastiprināti nesekoja. Vēl jo vairāk tāpēc gluži neticami, ka Viljamss tā arī ne reizi nepiedalījās NBA Visu zvaigžņu spēlē.

Lasīt vairāk

Pagājušajā nedēļā turpinājām "Izcilo komandu" sēriju, ko šoreiz papildinājām ar, iespējams, pašu vērtīgāko tās dalībnieci, proti, 1935. gada Eiropas čempionāta zelta medaļu ieguvēju - Latvijas vīriešu basketbola izlasi. Bet nedēļas nogalē atcerējāmies notikumus, kad dažādi ar sportu nesaistīti negadījumi būtiski ietekmējuši pat spilgtāko zvaigžņu karjeras un dzīves.

Kas gaidāms "MVP"

Šajā nedēļā pēc biatlona sezonas noslēguma aprunāsimies ar Baibu Bendiku, piedāvāsim kāda Latvijas futbola vidi pārzinoša ārzemnieka skatījumu uz to, kā mūsu kājbumbas meistariem kļūt konkurētspējīgiem, atcerēsimies pašas tumšākās lappuses sporta vēsturē, kurā diemžēl netrūkst arī daudz letālu traumu, un pastāstīsim, kā pēc izrāpšanās no mājsēdes dīvāna objektīvi novērtēt savu fizisko kondīciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!