Foto: F64
Digitālajam žurnālam "MVP" aiz muguras ļoti ražīga nedēļa – pabijām gan Teksasā un Floridā, gan Abū Dabī un Barselonā, gan Minskā, Tallinā un pat Sūnu ciemā. Covid-19 uzliesmojuma laikā šāda pasaules apceļošana realitātē ir tikai sapnis, taču – paldies daudzajiem tik atšķirīgajiem sporta stāstiem un to aprakstītājiem – virtuāli pabūt šajās vietās mums neviens neliedza. Un prieks, ka to, kas ceļo kopā ar mums, ar katru dienu kļūst arvien vairāk!

Lukašenko režīms nespēja aizturēt. Rīgā dzimis volejbolists starp protestētājiem

Foto: www.fakt.pl

Pēc Artūra vīri formastērpos viņa dzīvesvietā ieradās dienu pēc tam, kad viņš bija devies uz savu klubu Francijā. Tātad nemaz tik spēcīgs tas režīms nav – ja reiz nezināja, ka esmu jau gabalā, viņš nosmaida... Rīgā dzimušais Baltkrievijas izlases volejbolists Artūrs Ūdris stāsta, kāpēc stājies tautas protestu pirmajās rindās, kā no Latvijas savulaik nonāca kaimiņvalstī un kā vērtē iespēju kādudien pārstāvēt savas dzimtās valsts nacionālo izlasi.

Lasīt vairāk

Rolands Šmits: 'Jasikēvičs ir tieši tas, kas man bija vajadzīgs!'

Foto: F64

Barselonas klubs, kura priekšgalā šogad stājies harizmatiskais lietuviešu treneris Šarūns Jasikēvičs, allaž bijis starp Eiropas basketbola flagmaņiem, un arī šosezon Eirolīgā tēmē uz visaugstākajiem mērķiem. Valmierietis Rolands Šmits pacietīgi izcirtis savu ceļu Spānijas basketbolā, un patlaban iet laukumā slavenās komandas starta pieciniekā. Principiālā mača ar Madrides "Real" jeb "El Clasico" priekšvakarā MVP aprunājās ar 25 gadus veco uzbrucēju – par viņa jauno lomu, saikni ar treneri, Covid-19 notikumiem komandā un, protams, arī iespējām šosezon atbraukt palīgā Latvijas izlasei.

Lasīt vairāk

Dopinga enerālis'. Igaunijas sporta lepnums ar seju dubļos

Foto: DELFI.ee

Igaunijas sporta karalis izrādās kails. Turklāt noziedznieks... Pēc žurnālistu pieprasījuma pagājušajā mēnesī publiskotie tiesas materiāli rāda, ka igauņu distanču slēpošanas nonākšana dopinga skandāla centrā nav nejaušība, un treneris, ar kura vārdu saistās arī kaimiņvalsts vēsturiski dižākie panākumi prestižajā sporta veidā, ir rūdīta dopinga pasaules autoritāte... Sadarbībā ar kolēģiem no Igaunijas notikumus šķetināja Jānis Freimanis.

Lasīt vairāk

Vēl pagājušajā nedēļā godam sagaidījām lielo cīņu UFC astoņstūrī – Rihards Zeilis, piepalīdzot arī pašmāju MMA pieredzējušākajiem ekspertiem, izvērtēja Habiba Nurmagomedova gaidāmo kauju ar amerikāni Džastinu Geičī, kas nu jau iegūlusi sporta vēsturē kā neuzvarētā dagestānieša pēdējā viņa spilgtajā karjerā. Futbola skolas "Metta" izveidotājs un vadītājs Ģirts Mihelsons, komentāra slejā analizējot nacionālās izlases pēdējo gadu likstas, nevairījās ieskicēt Latvijas futbola līdzības ar Sūnu ciemu un alkoholiķa atkarības problēmām, ASV prezidenta vēlēšanu priekšvakarā izstāstījām kādu savdabīgu stāstu par sportu un politiku – frontes līniju, kas starp Donalda Trampa atbalstītājiem un nepielūdzamu pašreizējā Baltā nama saimnieka kritiķi Gregu Popoviču novilkta Sanantonio "Spurs" komandā, kā arī atgriezāmies 1986. gadā, kad debesīs virs Atlantijas okeāna drīz pēc pacelšanās eksplodēja kosmosa kuģis "Challenger" – paņemot cilvēku dzīvības, bet pasaudzējot kādu zīmīgu futbola bumbu, kas arī bija ceļā uz zvaigznēm.

Kas gaidāms "MVP"

Nākamajā nedēļā noskaidrosim, kādās krāsās dzīve patlaban rādās trim latviešu puišiem, kam azotē ir kontrakti ar NHL klubiem, taču lielās līgas durvis šobrīd joprojām palikušas aizslēgtas, Armands Puče paskaidros, ko patiesībā nozīmē kauns, pašķirstīsim kādas pasaules sportā leģendāras dzimtas biogrāfiju, ko pagājušajā mēnesī papildināja vēsturisks ieraksts un vēl viena vērtīga trofeja, kā arī notrausīsim putekļus no vēl kādas piemirstas, bet zīmīgas Latvijas sporta vēstures lappuses.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!