Foto: Gata Pabērza kolāža

Sporta medijam MVP aiz muguras produktīva nedēļa: septiņas dienas – septiņi raksti. Visjaudīgāko liesmu piešķīla Jānis Timma – intervija ar Latvijas basketbola izlases uzbrucēju nepilnu pāris dienu laikā izpelnījās interesi, kas padara to par visu otro populārāko materiālu MVP vēsturē.

'Bija riebums pret basketbolu...' Jānis Timma par nodevību, meliem un šķiršanos no 'Himki'

Foto: TASS/Scanpix/LETA

Latvijas basketbola izlases Jāņa Timmas pirmā intervija medijiem četru gadu laikā. To laikā ar viņu noticis ļoti daudz, taču pēdējais gads pārspējis jebko, kas pieredzēts līdz tam. "Emocionāli – tas bija smagākais manā dzīvē..." MVP atzīst basketbolists. Šā gada pavasarī viņš Krieviju pameta, burtiski bēgot – lai visu atstātu aiz muguras pēc iespējas ātrāk un tālāk. Cilvēkus, emocijas. Un tobrīd – arī basketbola bumbu... Lai gan pagājis jau pusgads, sarunas laikā asinis brīžam uzbango un skaidrs, ka Jānim tā aizvien ir tēma, kuru grūti preparēt bezkaislīgi un racionāli. Jo vilšanās, sarūgtinājums un vērmeļu rūgtā nodevības pēcgarša.

Lasīt vairāk

'Šaubos, vai kādreiz vēl spēlēsim kopā...' Jānis Timma par NBA un Latvijas izlasi

Foto: Ģirts Ozoliņš/F64

Latvijas izlase Jānim vienmēr bijusi īpaša komanda. Karmīnsarkanais krekls, skudriņas, klausoties himnu, komandas biedri, kas patiesībā kā bērnības draugi, un elektrizētā gaisotne arēnas tribīnēs – ar to ir grūti sacensties. "Un man šķita, ka citādi nevar būt! Bet šajā reizē tas bija kaut kas pavisam cits," par savu līdz šim pēdējo spēli valstsvienības rindās saka Jānis Timma. Viņš neslēpj, ka šobrīd grūti būt optimistam. Šajā sarunas daļā arī par šovasar Amerikā piedzīvoto – spēlēšanu Vasaras līgā un mērķi iekļūt kādā NBA komandā, kam basketbolists joprojām nav atmetis ar roku.

Lasīt vairāk

Kas ir Čempionu līgas sensācija 'Sheriff' un vai 'viņu vietā varētu būt mēs'

Foto: AP/Scanpix/LETA

FIFA rangā Moldova atrodas 45 vietas zemāk par Latviju, nekas nav dzirdēts arī par pasaulē slavenām moldāvu futbola zvaigznēm vai nacionālā čempionāta spēku, tomēr Čempionu līgas grupu turnīra pirmo riņķi Tiraspoles "Sheriff" klomanda noslēgs kā D apakšgrupas līdere – ar svaigi noņemtu "Real Madrid" skalpu pie jostas. Diezgan loģiski, ka daļai Latvijas sporta cienītāju var rasties jautājums: ja jau pat moldāvi var – kāpēc lai nevarētu mēs?! Atbildi uz to palīdzēja rast ne tikai Eiropas klubu futbola likumsakarības, bet arī paša savdabīgā Piedņestras projekta stāsts, ko aprakstīja Agris Suveizda.

Lasīt vairāk

Vēl pagājušajā nedēļā iesākām rakstu sēriju par bērnu sporta problemātiku Latvijā "Aiz pjedestāla", pirmajā materiālā Raimondam Rudzātam kopā ar jomas speciālistiem analizējot jautājumu, vai mēs jau agrā vecumā nebendējam mūsu bērnu iespējas augt par pilnvērtīgiem sportistiem un cilvēkiem, aizraujoties ar rezultātu, statistikas un tabulas skaitļu uzsvēršanu, nevis ļaujot izbaudīt un kustēties visiem, kas tam gatavi. Sagaidot jauno NBA sezonu, pastāstījām mazliet vēstures par šās līgas pašu pirmo spēli, kas savulaik apstākļu sakritību rezultātā notika hokeja zemē Kanādā, arī par pasaules sporta superzvaigžņu dažnedažādajām fobijām – savādajām lietām un parādībām, no kurām paniski baidījās, piemēram, Muhameds Ali un Kobe Braients, un kam līkumu arvien met Deivids Bekhems, Andrē Agasi, Rafaels Nadals, Tims Dankans un citi, kā arī iepazīstinājām ar unikālo vieglatlētikas ģēniju Havjēru Sotomajoru, kura pasaules rekordam augstlēkšanā neviens netiek garām jau teju 30 gadus.

Kas gaidāms "MVP"

Šonedēļ turpināsim "Aiz pjedestāla" sērijas tematiku, fokusējot uzmanību uz sporta skolu sistēmas trūkumiem Latvijā, kas lielāko daļu šās vides treneru vedina nelikumību virzienā, liekot meklēt apvedceļus likumiem. Iepazīstināsim ar divām Latvijas sporta uzlecošajām zvaigznītēm no hokeja un tenisa saimniecības, izsekosim mūsu vieglatlētu attiecībām ar naudīgāko sacīkšu sēriju pasaulē "Dimanta līgu", atcerēsimies saspringtāko divkauju vēsturi cīņā par F-1 pasaules čempiona titulu, kā arī vairākas... slepkavības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!