Foto: Gata Pabērza kolāža

Sakrita tā, ka pagājušajā nedēļā sporta medijā MVP daudz rakstījām un runājām par sporta politiku. Par Krievijas agresiju un okupantiem, par dīvainiem veidiem, kā tulkojam Ukrainā notiekošo, par veidiem, kā iespējams dzīvot tālāk. Tiem, kas pavisam nesaprot – Armands Puče uzrakstīja arī vieglākā valodā...

Ballīte superbagātiem cilvēkiem. Latviešu dizainers F-1 epicentrā

Foto: Privātais arhīvs

Marta sākumā par siguldieša Dāvja Lazdovska darbavietu kļuva Bahreina – starp pasaules ātrākajām mašīnām, prasmīgākajiem pilotiem un smalkākajiem padoka viesiem. Proti, F-1 sezonas atklāšanas sacīkstēs. MVP uzstāja, ka šāds piedzīvojums ir stāsta vērts, Dāvis neiebilda, un, regulāri sazinoties, nedēļas garumā vienuviet sagūla Dāvja vērojumi, sajūtas un secinājumi.

Lasīt vairāk

Armands Puče: Par utīm – vieglajā valodā

Foto: Dmitrijs Suļžics/F64

"Uzrakstīju iesniegumu Latvijas Republikas policijai, jo tā laikam dara – tā ik pa brīdim tiesību sargājošie stāvi aicina... Pēc dažām dienām atnāca atbilde, ka "nav pamata neko uzsākt". Tajā pašā laikā Valsts drošības dienestā tika iegrāmatota partijas "Stabilitātei" frakcijas deputātu parakstīta vēstule..." Atgriežoties pie kaislībām. Armanda Pučes atskats un secinājumi.

Lasīt vairāk

MVP diskusija: Meklēt dimantus, dzīvojot badā. Eksperti nosauc un aizstāv prioritāros sporta veidus

Foto: Patriks Pauls Briķis, DELFI

Diskusijas par prioritāro sporta veidu noteikšanu Latvijas sportā, kas ļautu novilkt visiem saprotamas vadlīnijas un mērķtiecīgāk koncentrēt esošos trūcīgos finanšu līdzekļus, šķiet, izgājušas visus iespējamos elles lokus, un rezultātā... izčākstējušas. Racionālu izvērtējumu nokāvušas emocijas, procesa virzību – bailes no izlēmības. Tomēr reformas šajā jomā ir nepieciešamas un, domājams, arī neizbēgamas. MVP aktualizēja šo Latvijas sporta videi nozīmīgo tēmu, aicinot studijā pārstāvjus no visiem sporta saimniecības segmentiem, un šoreiz par situāciju pēc būtības – prasot uzaicinātos ekspertus konkrēti nosaukt sporta veidus un argumentēt savu izvēli.

Lasīt vairāk

Vēl aizvadītajā nedēļā pamatīgas kaislības uzjundīja Toma Skujiņa komentāra sleja, kurā uzdoti daudzi leģitīmi jautājumi mūsu sporta dzīves vadītājiem, kuru tulkojumā riteņbraucējs nu kļuvis par Krievijas agresijas aizstāvi. Tikmēr Rīgā svinīgi tika uzņemts un sagaidīts Sebastians Ko – Starptautiskās vieglatlētikas federācijas vadītājs, kura pagātnē ir Maskavas olimpisko spēļu boikota ignorēšana un Krievijas dopinga sistēmas piesegšana... Visbeidzot, nedēļas nogalē varējāt lasīt stāstu par Šonu Bredliju – basketbola fani ar stāžu noteikti atceras 229 cm garo spēlētāju, kurš nu nonācis dzīves lielākā pārbaudījuma priekšā.

Kas gaidāms "MVP"

Šās nedēļas sākums ir pagājušās loģisks turpinājums, jo Raimonds Rudzāts uzdod jautājumu: vai Andai Čakšai jāatvainojas Tomam Skujiņam? Vēl šonedēļ pastāstīsim, kādēl patiesībā nenotika 3x3 basketbola olimpisko čempionu došanās uz Ķīnu, lūkosim saprast, vai Mikam Indrašim tiešām būtu jāspēlē Latvijas izlasē, attīstīsim pirms kāda laika "Twitter" vidē aizsākto pretrunīgo diskusiju par profesionāliem sportistiem un virssvaru, nonāksim pie stāsta par basketbola Pasaules kausu un pārsteidzošāko komandu, kas pošas uz šo turnīru, kā arī liksim zem mikroskopa futbola biznesa DNS.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!