Foto: F64

Nedēļā, kas noslēdzās ar volejbola svētku dienu, lielākoties tomēr valdīja hokejs un basketbols – gan turpinoties izšķirošajiem notikumiem Ziemeļamerikas līgās, gan atsākoties spēlēm mūsu pašu platuma grādos. Tas atspoguļojās arī "MVP" satura akcentos.

Elvis Merzļikins Kolumbusā staigā pa karstām oglēm

Foto: AFP/Scanpix/LETA

Elvis Merzļikins no Amerikas atgriezies savās mājās Šveicē un ekskluzīvā sarunā ar MVP stāsta par pirmo sezonu NHL, konkurenci ar somu Korpisalo, savainojumu, kas izšķirošās izslēgšanas spēles lika noraudzīties no malas, un meiteni, pateicoties kurai pagājušā gada rudenī neizdarīja lielu kļūdu. "Ja nebūtu viņas, jau sezonas sākumā būtu atgriezies Eiropā..."

Lasīt vairāk

Pirmās 'play-off' asinis. Kas Porziņģi un 'Mavericks' gaida nākotnē?

Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Arī 20 mēnešus ilga rehabilitācijas pauze, pilnībā savedot kārtībā ķermeni pēc pārciestās ceļgala krustenisko saišu operācijas, nespēja pasargāt Latvijas basketbola superzvaigzni Kristapu Porziņģi no vēl vienas pāragri noslēgtas sezonas, tā uzkurinot diskusijas par to, cik stabilas ir "Mavericks" nākotnes ambīcijas un cik stabila – Porziņģa vieta tajās. Riharda Zeiļa pārdomas un analīze pēc Vienradža karjeras pirmā "play-off".

Lasīt vairāk

Lēmumu pamest Rīgu bija jau pieņēmis... Uvis Balinskis

Foto: Romāns Kokšarovs/F64

Rīgas "Dinamo" pēdējo gadu vadošā aizsarga Uvja Balinska lēmums starpsezonā pamest komandu bija negaidīts – daudzi pārcelšanos uz Čehiju uzskata par soli atpakaļ. Sarunā ar MVP ventspilnieks atklāti stāsta, kāpēc šāds redzējums ir aplams, un kādēļ viņš vairs negribējās palikt Rīgā. "To nevar tik vienkārši aizmirst..."

Lasīt vairāk

Tāpat aizvadītajā nedēļā publicējām plašu Andreja Siliņa sarunu ar vienu no labākajiem leģionāriem Latvijas klubu basketbola jaunāko laiku vēsturē Īdžeju Roulendu, kas Rīgu joprojām atceras ar lielu sirsnību un flirtē ar ideju karjeru noslēgt tieši šeit, kā arī paraudzījāmies, ko nozīmē dzīve "burbulī" – īpatnējā vīrusa laikmeta radītajā sporta pasaules "klosterī", ko par labāko (vienīgo!) iespēju atsākt sezonu atzina gan Ziemeļamerikas basketbolā un hokejā, gan Eiropas futbolā.

Kas gaidāms "MVP"

Nākamajā nedēļā varēsiet lasīt Armanda Pučes piparotas pārdomas par to, kāpēc Amerikā un NBA basketbolā dzīvības vērtība tagad tiek šķirota pēc (ādas) krāsas, un atšķirīgi domājošos uzskata teju par spitālīgajiem, nolīdzināsim šajā nedēļā palikušo parādiņu, izsekojot ļoti savdabīgajam Anžeja Pašečņika drafta ceļojumam, kas bez pasažiera ziņas pamazām sapiņķerējās smalkāk nekā daža laba šaha partija, papētīsim, caur kādiem algoritmiem sporta pasaulē top virtuālais 2020. gada fans un kā par tādu var kļūt arī latvietis, kā arī paviesosimies vēju pilsētā – pie leģendāra vīra, kurš virs stīpas dzīvoja vēl PSRS laikos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!