Foto: Gata Pabērza kolāža

Aiz muguras viena no laiskākajām – gadu mijas – nedēļa, kam nu seko mēģinājums atkal uzņemt "lidojuma" augstumu. Daudziem smagnēji, jo ar pilniem vēderiem un tukšu emociju bāku, taču – nepieciešami... Pirms iespiest sarkano turbo pogu – vēlreiz atskatīsimies, kā sporta medija MVP pavadīja veco, un kā – sagaidīja jauno.

Viss sākās ar Biedriņa piespēli... Stefens Karijs un viņa neticamais rekords

Foto: AFP/Scanpix/LETA

Iesprūdis starp pozīcijām, apšaubāma metienu izvēle, pārāk trausls ķermenis – skautu apzīmējumi, ar kādiem Stefens Karijs saskārās pirms 2009. gada NBA drafta. Kopš 15. decembra vakara šis puisis nu jau oficiāli ir labākais trīspunktnieku izpildītājs NBA vēsturē. Un viens no visu laiku unikālākajiem basketbolistiem vispār. Šā brīnišķā stāsta ievadā ir Andra Biedriņa piespēle, turpinājumā – posmi, kad tika nopietni apšaubītas augumā necilā aizsarga spējas kļūt kaut vai tikai par stabilu līgas vērtību, bet noslēgums vēl tiek rakstīts. Jo "normālais cilvēks ciklopu ballītē" jūtas ļoti komfortabli.

Lasīt vairāk

Raimonds Rudzāts: Miljonāru paverdzināšana

Foto: AFP/Scanpix/LETA

NHL lēmums uz olimpiskajām spēlēm Ķīnā tomēr nesūtīt savus hokejistus ir vienlaikus skarbs, saprātīgs un melni ironisks. Liekot parakstu uz NHL līguma, spēlētājs savas pašnoteikšanās tiesības atstāj ķīlā. Un kā redzams divu pēc kārtas izlaisto olimpisko spēļu sakarā – vesela paaudze būs ieķīlājusi savus sapņus. NHL skaļākie vārdi – kā Leons Draizaitls, Konors Makdeivids, Nātans Makinons – olimpisko atmosfēru joprojām nav izbaudījuši un tik drīz arī neizbaudīs. Tas pats attiecas arī uz Latvijas izlases līderiem: Teodoru Bļugeru, Rūdolfu Balceru, Elvi Merzļikinu...

Lasīt vairāk

Medaļas, kritiens, depresija... nāve. Kas notika ar pasaules čempioni Kelliju Ketlinu

Foto: Kadrs no video

Zelta medaļas trīs pasaules čempionātos, Rio olimpisko spēļu sudrabs, stabils profesionālais līgums – Kellija Ketlina riteņbraukšanā nebija vien garāmgājēja, viņa bija elites klase. Līdz 2019. gada janvārī piedzīvoja kritienu treniņā. Divus mēnešus vēlāk ģimene guldīja Kelliju zemes klēpī. No dzīves viņa nolēma šķirties pati. Viņai bija 23... Skumjš stāsts par to, cik pēkšņi var mainīties šķietami ideāli sakārtota dzīve. Kellijai bija viss – izcili ass prāts, piemērots raksturs, panākumi un nodrošināta nākotne. Līdz vienai liktenīgajai dienai.

Lasīt vairāk

Tāpat pagājušajā nedēļā izzinājām, kā profesionālā sporta zvaigznes un organizācijas audzē savu turību uz savu fanu liekā svara un veselības problēmu rēķina, kā arī pastāstījām stāstu par kādu ļoti savdabīgu personību Ziemeļamerikas sportā – amerikāņu futbola treneri, kurš savu komandu būtībā veidoja kā bandu – pulcējot tajā puišus, kurus to raksturu un neadekvāto izdarību dēļ citas komandas labāk redzēja ejam, nekā nākam. Puiši pīpēja zāli, zaga, kāvās publiskos pasākumos un pretojās policijai, bija vardarbīgi pret ģimenes locekļiem, sistemātiski pārkāpa ceļu satiksmes noteikumus, izmantoja svešas kredītkartes...

Kas gaidāms "MVP"

Šonedēļ iepazīstināsim ar divām dāmām, kas izcilas katra savā sporta jomā – viena ar savām rokām un aso prātu konstruējusi Londonas "Chelsea" futbola kluba pēdējo gadu panākumus uz Anglijas un Eiropas skatuves, bet otra no mūsu pašu vidus – ar apbrīnojamu mērķtiecību un sasniegumu unikālā sacīkstē. Tikmēr divi patlaban ļoti aktuāli vīri mums pastāstīs par saviem mērķiem, uzdevumiem un cerībām, kas saistās ar nākammēnes gaidāmajām olimpiskajām spēlēm Pekinā. Kā ierasts, lūkosim arī tālāk aiz Latvijas robežām – šoreiz autosporta un NBA basketbola pasaulē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!