Foto: Gata Pabērza kolāža

Ar ledainiem pirkstiem, bet sportiski karstu sirdi – MVP turpina irdināt sporta notikumus Latvijā un pasaulē. Un aizvadītajā nedēļā mums talkā nāca visi pašmāju sporta spēļu "vaļi" – basketbols, hokejs, futbols un neraksturīgi gadalaikam – pat pludmales volejbols. Lūk, kas no tā visa sanāca.

Raimonds Rudzāts: Kad beidzot pienācīgi pateiksimies Andrim Biedriņam?

Foto: Romāns Kokšarovs/F64

"Iespējams, ir piemērotākais brīdis atrast veidu, kā ledu izkausēt. Tīri emocionāli šķiet, ka šāds izlīgums Latvijas basketbolā šobrīd prasās." Andra Biedriņa "mantojums" vairumam asociējas ar negatīvo, kaut gan, izvērtējot racionāli, objektīvā aina ir pavisam cita. Būtu laiks apglabāt pagātnes skeletus, pagājušās nedēļas sākumā ierosināja Raimonds Rudzāts – tobrīd vēl nezinot, ka vien dažas dienas vēlāk latvieša ieguldījumu nākamās čempionu dinastijas tapšanā atzīmēs un godinās arī Goldensteitas "Warriors" klubs.

Lasīt vairāk

Armands Puče: Metēji un... uzmetēji

Foto: Romāns Kokšarovs/F64

Vēlais rudens mūspusē iezvanīja divus pamācošus gadījumus, ko ir vērts aplūkot. Abiem it kā tikai attālināta kopsakarība, taču kā viens, tā otrs pats uzprasījās, lai tos apvienotu tēmā, raksta Armands Puče. Pirmais ir stāsts par Rīgas "Dinamo" komandtiltiņu pēkšņi pametušo Sergeju Zubovu, otrs – par Leonīdu Tambijevu. Diviem hokeja treneriem, kam apnika līgums...

Lasīt vairāk

'MVPersonība': Mārtiņš Pļaviņš par neveiksmi Tokijā, kaitīgajām uzslavām, sirmiem matiem un attiecībām ar 'bijušajiem'

Foto: Kadrs no video

Daudzi sportisti viņa vecumā, kas divreiz sasnieguši tādu lidojuma augstumu kā olimpisko spēļu pusfināls, ar mierīgu sirdi un gandarījuma sajūtu liek punktu karjerai. Mārtiņš Pļaviņš ir citāds. 36 gadus vecais pludmales volejbolists alkst piedalīties vēl vienā olimpiādē. Varbūt pat divās! Apņēmis jau astoto pārinieku nepilnus 20 gadus ilgās karjeras laikā un tic, ka ir spējīgs neatpalikt no mūsdienu tendencēm pludmales volejbolā.

Lasīt vairāk

Tāpat pagājušajā nedēļā jūsu ievērību izpelnījās stāsts par Rihardu Mareni. 2019. gada pasaules hokeja čempionātā viņš kļuva par vienu no Latvijas izlases fanu mīluļiem – no pašmāju līgas ielecis sastāva vilciena pēdējā vagonā, izkaroja savu vietu laukumā un iemeta ripu itāļu un norvēģu vārtos. Starp izlases uzbrucējiem bija arī šopavasar. Standarts, ko kādam varbūt grūti apvienot ar tādiem jēdzieniem kā "trešā līga" vai "darbs būvlaukumā", taču – profesionālā hokeja karjera ne vienmēr ir medusmaize... No "citas operas" ir stāsts par Aneti Šteinbergu – viņa sev basketbolā iekarojusi ļoti stabilas pozīcijas Eiropas mērogā, tomēr vilina citi izaicinājumi, piemēram – izmēģināt spēkus 3x3 basketbolā, lai pacīnītos par olimpisko zeltu Parīzes spēlēs pēc divarpus gadiem. To, ka šajā dzīvē viss ir iespējams, apliecina Žuniora Mesiasa gadījums – par to stāstījām pagājušajā nedēļas nogalē. Itālijā brazīliešu puisis ieradās, lai strādātu par kurjeru – piegādātu klientiem ledusskapjus un trauku mazgājamās mašīnas, bet pēdējo nedēļu laikā futbola superkluba "AC Milan" kreklā guvis vārtus gan A sērijā, gan Čempionu līgā.

Kas gaidāms "MVP"

Jau šodien esam nodevuši jūsu rīcībā interviju ar vienu no aizpagājušās nedēļas nogales spicākajiem snaiperiem Eiropas basketbolā Rihardu Lomažu, bet rīt mēģināsim saprast, kas Latvijā slēpjas zem apzīmējuma "izcils sasniegums sportā". Tāpat šonedēļ sagaidīsim izšķirošo kauju par F-1 čempiona titulu, šķetināsim kādu nelāgu skandālu, kas vēl rudens pusē paklusām izskanēja un ātri pazuda no publikas acīm, kā arī mēģināsim izdzīvot vienu pabaisu zaudējumu, ko nesen piedzīvoja Latvijas izlase. Paskaitīsim kādus interesantus mārketinga miljonus un ieskatīsimies biznesa mašinērijā, kas pasaules turīgāko atlētu miljonu desmitus pārvērš miljonu simtos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!