Foto: Gata Pabērza kolāža
Ziema joprojām nedomā atkāpties, un arī MVP turpina pētīt ziemas sporta veidus un tiem piestāvošo pasākumu tēmas, neaizmirstot arī pa kādai nostalģiskai atkāpei, kas labi piestāv šim laika periodam.

Fanātisms, kas pazudināja... Kas notika ar Ogres basketbola skarbo ģēniju Jāni Puzāku?

Foto: Privātais arhīvs

Vairākiem audzēkņiem viņš bija kā tēvs, vēl vairāki pie viņa pavadītos gadus salīdzina ar dienestu armijā. Ogres Basketbola skolas treneris Jānis Puzāks bērniem ielika ne tikai basketbola pamatus, viņš izaudzināja puišus par vīriem. Iespējams, labākais apliecinājums tam bija diena, kad viņš tika guldīts zemes klēpī un no viņa atvadīties ieradās vairāk nekā simts audzēkņu. Taču, kā jau ikvienam cilvēkam, arī viņam piemita vājības. Ar vienu no tām viņš tā arī nespēja tikt galā, un tā saīsināja gan viņa trenera karjeru, gan mūžu.

Lasīt vairāk

Trase ir, sportistu nav. Kāpēc Norvēģijā neatbalsta renes sportus, bet uztur trasi

Foto: Imago Sport/Scanpix/LETA

Nepilnus tūkstots kilometrus no Siguldas bobsleja un kamaniņu trases atrodas 1994. gada olimpisko spēļu renes sporta veidu mājvieta. Lai gan Norvēģijā bobsleja, skeletons un kamaniņu sports valstiski netiek atbalstīts un sabiedrībā par to ir niecīga interese, Lillehammeres trase dzīvo un strādā nu jau vairāk nekā 30 gadus. Lai gan sākotnēji Norvēģijā bija diskusijas par olimpiskā mantojuma lietderību, pēc valsts un pašvaldību piešķirtā atbalsta trase turpina strādāt kā tūrisma objekts un uzņem starptautiskas otrā līmeņa sacensības.

Lasīt vairāk

Raimonds Rudzāts: Kad sākam sacensties, kurš būs lielāks "ukrainis"...

Foto: Valdis Kauliņš/Studio Imagine

Vai Latvijas labākajiem hokejistiem un tenisistēm būtu jāpārtrauc piedalīties sacensībās, kurās startē arī krievu sportisti? Kur novilkt robežu, lai iestāšanās pret Krievijas agresiju Ukrainā nepāraugtu pārspīlētā patriotismā, kas nodara tikai un vienīgi kaitējumu? Īpaši situācijā, kad paši ukraiņi nav aizlieguši saviem atlētiem piedalīties vienos mačos ar krieviem. Par sporta jomas vadītāju mērīšanos, kurš būs lielāks "ukrainis", pagājušajā nedēļā sprieda Raimonds Rudzāts.

Lasīt vairāk

Vēl aizvadītajā nedēļā lūkojām saprast, kā gadu gaitā mainījusies Visu zvaigžņu spēles būtība un loma NHL un NBA, un vai mūsdienu pasaulē šādam pasākumam ir nākotne, kā arī pievērsām uzmanību, kādai problēmai Brazīlijas futbolā, kas gan ir saistīta ar tribīnēs, nevis laukumā notiekošo.

Kas gaidāms "MVP"

Šajā nedēļā piedāvāsim interviju ar Latvijā bāzētā Ukrainas basketbola kluba galveno treneri Ronenu Ginzburgu, kurš, starp citu, ar Čehijas izlasi piedalījies Pasaules kausā un olimpiskajās spēlēs, pastāstīsim par kādu mītisku objektu blakus "Daugavas" stadionam, divu Latvijas hokejistu iespējām nostiprināties NHL, studentu sporta fenomenu Amerikā un kāda zīmola flirtu ar dažādiem autoritāriem režīmiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!