Foto: Gata Pabērza kolāža

Var jau būt, ka Latvijas sports ikdienā ir tikai pīļu dīķis, taču – tas ir mūsu pīļu dīķis, un, jo mazāks izmēros, jo personīgāk sajūtam katru tā saviļņošanos. Un aizvadīto nedēļu laikā viļņu bijis daudz – gan pludmales volejbolā, gan biatlonā, gan šur tur citviet. Notikumi, uz kuriem nevarējām nereaģēt, tāpēc pagājušās nedēļas MVP saturā ielavījās šis tas iepriekš neparedzēts. Kā jau katru pirmdienu – īss padarītā apkopojums un tuvāko plānu skices.

Pludmales volejbola smalkā mehānika: kā puišu šķiršanās stiprinās meiteņu duetu

Foto: Romāns Kokšarovs/F64

Vēl neilgi pirms Tokijas spēlēm bija bažas par Tīnas Graudiņas un Anastasijas Kravčenokas dueta turpmāku sekmīgu sadarbību vai pat pastāvēšanu, taču pēc olimpiādes par šķiršanos paziņoja cits olimpiskā pludmales volejbola turnīra pusfinālistu pāris – Mārtiņš Pļaviņš un Edgars Točs. Noskaidrojām cēloņus un sekas – jo viens notikums var palīdzēt novērst citu, kas vēl pirms dažiem mēnešiem šķita nenovēršams un esošajā situācijā loģisks.

Lasīt vairāk

Armands Puče: Cisku driļļu nacionālās īpatnības

Foto: Dmitrijs Suļžics/F64

Armands Puče turpina vērot norises Latvijas sporta saimniecībā un ar tikai sev raksturīgo trāpīgumu virknēt teikumus, uzdodot jautājumus un nereti arī sniedzot versijas par atbildēm. Šās nedēļas slejā gan par mēģinājumu klātienē apmeklēt maratonu Rīgas ielās, gan paralimpiešu kustību –, kas šobrīd novesta līdz absurdam, izmisīgi mēģinot savilkt kopā bezcerīgi ielaisto sociālo problēmu ar iegūtām cēlmetāla ripām vienās sporta sacensībās –, gan arī treneru rokādi valsts galvenajā hokeja komandā – kur kanādieša Hārtlija iesākto it kā pavisam citā gultnē mēģina turpināt latvietis Harijs.

Lasīt vairāk

Latvijas biatlons bez Andreja Rastorgujeva. Pēkšņa nāve vai jauns sākums?

Foto: F64

Paredzamā, bet pašam negaidītā Andreja Rastorgujeva diskvalifikācija par dopinga noteikumu pārkāpumiem ne tikai atstāj Latvijas biatlonu "bez galvas" olimpiskajā sezonā, bet arī liek pārskatīt iespējamos zaudējumus plašākā mērogā. Ko zaudē Latvijas komanda ar atpakaļejošu datumu, cik konkurētspējīga tā būs gaidāmajā ziemā un vai pēc tās Andrejam maz būs vieta, kur zem Latvijas karoga atgriezties Pasaules kausa līmenī? Labās un sliktās ziņas uz karstām oglēm apkopoja Jānis Freimanis.

Lasīt vairāk

Ja tavs tēvs ir Latvijas izlases rekordists un augums ir 212 centimetru – tie ir labi priekšnoteikumi, lai tur sanāktu kas labs, un Kriša Helmaņa gadījumā tas pagaidām apstiprinājies: 19 gadus vecais spēlētājs basketbola gudrības jau ceturto gadu slīpē Spānijā un gatavojas debijai ACB līgā. Intervija ar Krišu MVP bija lasāma pagājušajā ceturtdienā, savukārt nedēļas nogalē, kā ierasts, palūkojāmies tālāk aiz Latvijas robežām – ieskicējot, kas pēc talibu režīma atgriešanās pie varas notiek un notiks ar sportu Afganistānā, kur jau tagad daudziem nākas slēpties vai bēgt no valsts, kā arī aprakstot 1977. gada 9. decembra notikumus NBA spēlē Losandželosā – sitienu, kas gandrīz dzēsa nākamā Slavas zāles iemītnieka Rūdija Tomdžanoviča dzīvību. Viņa pāridarītājs patlaban vada savas dienas aiz restēm...

Kas gaidāms "MVP"

Šonedēļ aicināsim uz sarunu vienu no šās sezonas pārsteigumiem Latvijas hokejā, mēģināsim mazliet sapurināt pašmāju vieglatlētikas saimi, izstāstīsim kādu cilvēkstāstu, kas pašam tā varonim aprāvās pirms desmit gadiem, taču viņa tuvajiem turpinās arvien, atšķirīgi paskatīsimies uz nesen publikas atzinību iemantojušo jaunās krievu daiļslidotājas fenomenālo sniegumu uz ledus un iepazīstināsim ar vienu no trakākajiem personāžiem Ziemeļamerikas sporta jaunāko laiku vēsturē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!