Foto: F64

Kas premjeram galvā, Porziņģim ceļgalā, bet baltkrieviem – sirdī? Nē, tā nav mīkla, ko studentiem uzdod anatomijas pasniedzējs, bet gan īsā anotācija tam, par ko aizvadītajā nedēļā rakstīja digitālais žurnāls MVP. Un ne tikai rakstīja – pateicoties Mārim Verpakovskim un viņa trāpīgajiem stāstiem un komentāriem, Latvijas sporta gaisa telpā pacēlās un ierotēja arī vēl viena interesanta "MVPod" podkāsta epizode. Viss joprojām svaigs, lasāms un klausāms.

Porziņģa ceļgals. Kas notika un kas notiks?

Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Kamēr Kristaps atradās uz soliņa, komandai turpinot sēriju pret Losandželosas "Clippers", atbildes par to, cik nopietnas ir problēmas ar latviešu spēlētāja ceļgalu, bija izvairīgas, bet pēc sērijas beigām – tādu nav bijis vispār. Vai ir pamats bažām? "Ir jāsamierinās, ka veselības ziņā tas visas karjeras garumā nebūs asfaltēts lielceļš: lai arī cik pašaizliedzīgi un profesionāli pareizi spēlētājs negatavotu savu ķermeni treniņos – problēmas būs..."

Lasīt vairāk

Armands Puče: Premjers smilškastē noskatījis mantiņu

Foto: Dmitrijs Suļžics,F64

Pirmajā brīdī var šķist, ka Latvijas premjera Krišjāņa Kariņa stingrā nostāja jautājumā par nākamā gada pasaules čempionāta nerīkošanu kopā ar Baltkrieviju ir simpātiska un atbalstāma. Taču tas nebūtu Armands Puče, ja neparakātos lācīša vēderā. Un tur atrodas šādas tādas tendences, kas liek domāt, ka šajā šaha partijā Latvijai atkal draud parasta bandinieka loma. "Brīdī, kad Rīga nostājās blakus Minskai ar tiesībām kopā rīkot čempionātu, Lukašenko bija tieši tik pat liels diktators kā šobrīd..."

Lasīt vairāk

Skats no frontes. Baltkrievu žurnālists par Lukašenko, hokeju un pasaules čempionātu

Foto: EPA/Scanpix/LETA

Par Baltkrievijas hokejā patlaban īpaši aktuālo "ideoloģisko darbu", iemesliem, kāpēc spēlētāji baidās pievienoties tautas protestiem, un fanu kustības pieteikto boikotu klubu gļēvumam – sarunā ar vienu no labākajiem kaimiņvalsts hokeja žurnālistiem, "Pressball" apskatnieku Vjačeslavu Fedorenkovu. Arī par to, par ko pie mums neviens pat nerunā – kāpēc pats Lukašenko šobrīd varbūt vairs nemaz tā negrib nākamā gada pasaules čempionātu...

Lasīt vairāk

Jau nedēļas pirmajā dienā piestartējām ar mūsu podkāsta "MVPod" trešo epizodi, kuras centrālās sarunas tēma šajā reizē bija aģenta loma spēlētāja karjerā – un šeit gan vērtīgs aktuālais skatījums, gan ilggadēja personiskā pieredze no podkāsta viesa Māra Verpakovska – brīvi pieejami ikvienam. Tāpat pāršķīrām kārtējo, nu jau piekto lappusi rakstu sērijā par Latvijas sporta izcilajām komandām, izrādot pienākošos cieņu arī mūsu dāmām – šajā reizē Jānis Freimanis par TTT zelta meitenēm un viņu fenomenālo uzvaru sēriju. Savukārt nedēļu noslēdzām ar kādu stāstu par daudziem joprojām svešo un neizprotamo, taču pasauli ar joni pārņemošo esporta industriju – kur problēmas, izrādās, nav nemaz tik atšķirīgas kā klasiskā sporta pasaulē: totalizatori, aizliegtas vielas, tiesvedības...

Kas gaidāms "MVP"

Nākamnedēļ pētīsim, ar kādu bagāžu nedēļas nogalē gaidāmajā cīņā par Muhameda Ali balvu dodas Latvijas labākais bokseris Mairis Briedis, ar šodienas acīm, atziņām un atmiņām atzīmēsim kādu ļoti īpašu dienu Latvijas sporta vēsturē, tuvāk iepazīstināsim ar nesen Latvijas futbola valstsvienībā 18 gadu vecumā debiju piedzīvojušo uzbrucēju Raimondu Krolli, kā arī atskatīsimies uz kādu Eiropas pludmales čempionāta aizkulišu stāstu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!